Dauguma Seimo narių - 58 - palaikė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto poziciją, kad tokio tyrimo nereikia. 30 parlamentarų manė kitaip, keturi susilaikė. Sprendimas priimtas valdančiųjų socialdemokratų, „darbiečių“ ir „tvarkiečių“ balsais.

Seimo opozicija siūlė pavesti Antikorupcijos komisijai aiškintis, kaip ir kokiomis sąlygomis įmonė „Ministerium“, kurios akcininku buvo E.Vaitasius, „laimėjo stambius valstybinius viešinimo paslaugų konkursus“.

Ministro pirmininko žentas 50 proc. „Ministerium“ akcijų balandį buvo įsigijęs iš likusias įmonės akcijas valdžiusio Manto Krasausko, kuris anksčiau jas įsigijo iš buvusios premjero visuomeninės patarėjos Dalios Kutraitės-Giedraitienės sūnaus Simono Giedraičio. Opozicija klausė, „ar tai nebuvo apsimestinis sandoris, kuris galėtų būti vertinamas kaip atsilyginimas ar dovana ministro pirmininko šeimai“.

E.Vaitasius spalio pradžioje akcijas pardavė. Teigiama, kad akcijos parduotos už tą pačią kainą, už kokią jos pirktos, tačiau konkreti suma neatskleista.

Premjeras savo ruožtu yra sakęs, kad šioje situacijoje jo šeimos nariais pasinaudota kaip įrankiu „purvinoje politinėje kovoje“. Jis tikino nedaręs jokios įtakos šeimos verslui.