Paaiškėjo, kad Lietuvos pirmininkavimas ES Tarybai ir seksualinių mažumų renginiai - nesuderinami dalykai, rašo „Lietuvos žinios“. Seimo valdyba atmetė parlamentarės socialdemokratės Marijos Aušrinės Pavilionienės prašymą leisti liepos 26 dieną Seimo trečiuosiuose rūmuose surengti tarptautinę konferenciją "Baltijos šalių ir ES politikos gairės LGBT teisių apsaugos srityje".

Kalbama, jog kai kurie Seimo valdybos nariai sulaukė perspėjimų, kad dėl homoseksualų renginio priėmus teigiamą sprendimą gali pažirti Seimo rūmų langų stiklai.

LŽ kalbinta A.M.Pavilionienė prisipažino, kad Seimo valdybos sprendimas jos nenustebino. Tačiau, pasak politikės, Seimo vicepirmininkas ir frakcijos kolega Gediminas Kirkilas "dar paliko vilties", kad renginys gali būti priimtas po Seimo stogu. "Mano nuomone, tokia konferencija tik suteiktų mūsų pirmininkavimui pozityvios prasmės, parodytų, kad politikai šią problemą supranta. Norėtųsi, kad politikai rodytų pavyzdį, būtų supratingi. Bet yra taip, kaip yra", - sakė dėl konferencijos surengimo tarpininkavusi A.M.Pavilionienė.

Parlamento kanceliarijos darbą kuruojančio Seimo vicepirmininko Algirdo Syso teigimu, minėtos konferencijos klausimą valdyba svarstė du kartus ir priėmė neigiamą sprendimą. "Pirmininkavimo ES metu pagrindinis dėmesys skiriamas renginiams, kuriuos organizuoja Seimas. Todėl sutarta, kad jokioms organizacijoms Seimo salės nebus nuomojamos", - aiškino jis.