"Yra įteiktas Seimo vicepirmininko V.Gapšio atsistatydinimo pareiškimas, todėl darbotvarkėje jis keičia nepasitikėjimo klausimą, procedūra bus paprastesnė, nereikės slapto balsavimo", - BNS apie pokyčius Seimo darbotvarkėje sakė Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Algirdas Sysas.

Nepasitikėjimą V.Gapšiu pareiškė 44 Seimo nariai - opozicinių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų bei Liberalų sąjūdžio frakcijų atstovai, taip pat keli opozicinės "Drąsos kelio" partijos bei Mišrios Seimo narių grupės nariai.

Tačiau balsavimo išvakarėse V.Gapšys paskelbė atsistatydinantis, taip pat - ir Seimo pirmininkas "darbietis" Vydas Gedvilas. Vietoje jo į parlamento vadoves Darbo partija siūlo Loretą Graužinienę.

Socialdemokratų vadovas premjeras Algirdas Butkevičius BNS sakė, jog socialdemokratai palaikys L.Graužinienės kandidatūrą į Seimo vadoves, taip pat ir V.Gedvilo kandidatūrą į Seimo pirmininko pirmojo pavaduotojo pareigas.

Opozicija nepasitikėjimą V.Gapšiu motyvavo Vilniaus apygardos teismo priimtu apkaltinamuoju nuosprendžiu. V.Gapšys Darbo partijos "juodosios" buhalterijos byloje pripažintas kaltu dėl sukčiavimo ir apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo. Vilniaus apygardos teismas jam skyrė 35 tūkst. 750 litų baudą. Nuosprendis yra neįsiteisėjęs, nes apskųstas apeliacine tvarka.