Už pasisakė 72, prieš - 1, susilaikė 6 Seimo nariai.

Pasak ją pateikusios opozicijos lyderės Viktorijos Čmilytės-Nielsen, rezoliucija yra ženklas, parodantis, kad referendumas Seime yra vertintinas rimtai.

„Rezoliucijos tikslas - parodyti, kad jis yra svarbus, ir mes jos svarbą suvokiame“, - sakė liberalė.

Pasak Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisijos nario konservatoriaus Vytauto Juozapaičio, tokia rezoliucija yra pateikta per vėlai.

„Viskas gerai, tekstas yra puikus. Tik vėlgi, visų pirma, gerokai pavėluotas aktas, rinkimai prasidėjo. Tą reikėjo praėjusią savaitę padaryti. Kitas dalykas - kuomet Seimas pats sutaręs skelbia referendumą ir pakviečia balsuoti, jis pats paskui dar kartą sako - dar kartą ateiti. Yra tiesiog perteklinis (raginimas. - ELTA)“, - trečiadienį vykusiame komisijos posėdyje teigė V. Juozapaitis.

Rezoliuciją pasirašiusieji ragina pritarti siūlomam Konstitucijos 12 straipsnio pakeitimui, kurį priėmus, Lietuvos pilietis, pagal kilmę įgijęs europinės ir transatlantinės integracijos kriterijus atitinkančios valstybės pilietybę, išsaugotų Lietuvos pilietybę. Kartu, rašoma, visos valstybinės institucijos ir visuomeninės organizacijos „veiksmu ir žodžiu“ yra kviečiamos užtikrinti sklandų referendumo organizavimą.

Pasaulio lietuvių bendruomenės atstovai viliasi, kad rezoliucijos pasirašymas padidins galimybę šiam referendumui įvykti. Išankstinis balsavimas tiek Lietuvoje, tiek užsienyje jau yra prasidėjęs, o pagrindinis vyks gegužės 12 dieną.