Pateikimo stadijoje projektas nesulaukė pritarimo, už jį balsavo 43 Seimo nariai, prieš buvo 27,susilaikė 28. Seimas nesutiko grąžinti iniciatoriams projektą tobulinti, jis buvo atmestas.

R. Šalaševičiūtės skaičiavimais, trečių ir ketvirtų klasių moksleivių nemokamiems pietums maksimaliai prireiktų kasmet apie 20 mln. eurų.„Nemanau, kad tai yra labai didelė suma“,– iš Seimo tribūnos sakė R. Šalaševičiūtė.

Tačiau parlamentarų tai neįtikino. „Nemokamų pietų nebūna, netgi trečiokams ir ketvirtokams“, – pastebėjo Seimo Socialinės apsaugos ir darbo komiteto pirmininkas Justas Džiugelis, pasiteiravęs, iš kur paimti šią sumą.

Jo vertinimu, tai chrestomatinis neatsakingos politikos pavyzdys, kai sukeliami lūkesčiai gyventojams, tačiau nepasakoma, iš kur paimti pinigus.

„Kviečiu nepritarti šitam populizmo žanrui, nes nėra nurodyta, iš kur nurėžti tuos 20 mln. eurų“, – Seimo posėdyje sakė J. Džiugelis.

Seimo narės R. Šalaševičiūtės teigimu, įteisinus nemokamą trečiokų ir ketvirtokų maitinimą sumažėtų socialinė ir emocinė atskirtis tarp pradinių klasių moksleivių.

Šiuo metu nemokamai maitinami priešmokyklinio amžiaus bei pradinių – pirmų ir antrų – klasių moksleiviai. Tuo metu trečiųjų ir ketvirtųjų pradinių klasių moksleiviams nesuteikta teisė gauti nemokamus pietus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)