Už buvo 34 Seimo nariai, prieš balsavo 17, 19 parlamentarų susilaikė.

Parlamentaras siūlė papildyti Administracinių teisės pažeidimų kodeksą numatant, kad "viešas konstitucinių dorovinių vertybių bei Konstitucijoje įtvirtintų šeimos pagrindų niekinimas, visuomenės dorovei prieštaraujančių renginių organizavimas" užtrauktų 1-3 tūkst. litų baudą. Už tokius pakartotinius veikmus būtų grėsusi 3-6 tūkst. litų bauda.

"Šeima yra valstybės ir visuomenės pagrindas. Aš noriu pasakyt, kad įvairūs renginiai, kurie propaguoja įvairius seksualinius iškrypimus, tiesiogiai ardo šeimas. Jūs puikiai žinot, kad šita epidemija labai smarkiai plečiasi, kuo labiau juos toleruojam ir propaguojam, jų daugėja. Visi puikiai žino, kad homoseksualūs asmenys nesidaugina, bet jie daugėja. Kaip jie daugėja - propaguodami, pateikdami kaip mados dalyką, ir taip griauna mūsų šeimas", - pristatydamas projektą sakė P.Gražulis.

Už projektą balsavo pusė konservatorių frakcijos, pusė jos atstovų balsavime nedalyvavo, taip pat tarp pataisų rėmėjų buvo didesnė "darbiečių" dalis, pusė "tvarkiečių" frakcijos atstovų. Vieningai prieš balsavo arba susilaikė socialdemokratai, liberalcentristai, Liberalų sąjūdžio atstovai, Seimo narių mišrios grupės nariai. Projektas grąžintas iniciatoriui tobulinti.

P.Gražulis tvirtino tokiomis pataisomis siekiantis apsaugoti Konstitucijoje įtvirtintas vertybes, 38 straipsnyje išdėstytus šeimos pagrindus. Konstitucijos 38 straipsnis nurodo, kad šeima yra visuomenės ir valstybės pagrindas, valstybė saugo ir globoja šeimą, motinystę, tėvystę ir vaikystę, santuoka sudaroma laisvu vyro ir moters sutarimu.

Jis aiškino, jog projekto rengimą tai pat paskatino "esami teisinės sistemos trūkumai, kai darnios, tradicinės šeimos vertybių propagavimas dažnai vertinamas kaip nepagrįstas ir neteisėtas seksualinių mažumų diskriminavimas dėl jų seksualinės orientacijos".

"Susiklosto ydinga praktika, kai prisidengiant kova prieš diskriminaciją dėl seksualinės orientacijos, diskriminuojamos tradicinės šeimos vertybės, heteroseksualius seksualinius santykius vertinantys asmenys", - sako parlamentaras.

Jis teigia, jog tokios pataisos turės teigiamą poveikį visuomenės dorovei.