Dėl V. Ščiglienės paskyrimo parlamentarai apsispręs slaptu balsavimu. Jeigu bus pritarta, nutarimas dėl V. Ščiglienės antros kadencijos įsigalios kitų metų sausio 9 d.

Ketvirtadienį kalbėjusi Seimo posėdyje ji patvirtino, kad yra pasiryžusi tęsti pradėtus darbus ir siekti antros kadencijos.

„Šią galimybę dirbti paveldui ir Lietuvos valstybei aš vertinu ypatingai“, – sakė ji. V. Ščiglienė pakvietė saugoti unikalų Lietuvos paveldą, kuris, jos teigimu, yra ir nacionalinio saugumo dalis.

Doc. dr. V. Ščiglienės kandidatūrai yra pritaręs Seimo Kultūros komitetas.

Doc. dr. V. Ščiglienė yra menotyrininkė, humanitarinių mokslų daktarė, pedagogė, kultūros paveldo tyrinėtoja-ekspertė. 2020 m. birželio 9 d. Seimo nutarimu ji buvo paskirta Paveldo komisijos pirmininke.

Paveldo komisijos pirmininką Kultūros komiteto teikimu iš Paveldo komisijos narių 4 metams skiria ir atleidžia Seimas.

Paveldo komisiją sudaro 12 narių: 2 narius skiria ir atleidžia Respublikos Prezidentas, 4 narius – Seimas Kultūros komiteto teikimu, 4 narius – Ministras Pirmininkas kultūros ministro teikimu, 2 narius renka ir atšaukia įstatymų nustatyta tvarka įregistruotos asociacijos, kurių veikla susijusi su kultūros paveldo paieška, saugojimu ir propagavimu.

Paveldo komisijos nariu gali būti skiriamas nepriekaištingos reputacijos asmuo, turintis aukštąjį universitetinį išsilavinimą ir 5 metų darbo patirtį kultūros paveldo apsaugos srityje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją