"Šioje situacijoje prezidentė nekomentuoja ir nekomentuos jokių premjero pasisakymų", - interviu Žinių radijui sakė vyriausioji prezidentės patarėja teisės klausimais Solveiga Cirtautienė.

"Tokių institucijų kaip FNTT normaliam ir efektyviam darbui labai svarbu, kad tokių institucijų vadovų reputacija nekeltų jokių abejonių", - pridūrė ji.

A.Kubilius pirmadienį paragino vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaitį "ištaisyti klaidas" ir grąžinti į pareigas atleistus FNTT vadovus.

"Tikiu, kad padarytas klaidas reikia taisyti ir tikiu, kad ministro padaryti sprendimai galėtų būti atšaukti ir pareigūnams sugrąžinta teisė dirbti su slapta informacija, ir pareigūnai grįžtų į darbą", - sakė A.Kubilius.

FNTT direktorių V.Gailių ir jo pavaduotoją V.Giržadą R.Palaitis atleido vasario 15 dieną motyvuodamas informacija, gauta iš Valstybės saugumo departamento (VSD), kuris generalinio prokuroro prašymu atliko tyrimą dėl informacijos apie "Snorą" nutekinimo. Prieš tai ministras buvo panaikinęs pareigūnų leidimus dirbti su slapta informacija.

A.Kubilius, susipažinęs su jam pateikta medžiaga, savo ruožtu pirmadienį sakė susidaręs nuomonę, kad "FNTT vadovų atleidimas buvo skubotas, nepagrįstas aiškiais motyvais".

Tuo metu D.Grybauskaitė yra pareiškusi, kad atleisdamas FNTT vadovus, ministras pasielgė pagal įstatymus.