„Šiemet pirmąsyk kandidatų sąrašo eilę Europos Parlamento rinkimams padės sudaryti ir beveik 3000 partijai nepriklausančių žmonių, kurie aktyviai registravosi iš anksto. Taip pat balsavimas vyks ne tik Lietuvoje, bet ir Briuselyje, kur TS-LKD turi savo skyrių“, – akcentavo TS-LKD vykdomasis sekretorius Martynas Prievelis.

TS-LKD nariai balsuoti kviečiami toje savivaldybėje, kurios skyriui priklauso. Partijai nepriklausantys rinkimų dalyviai galės balsuoti toje savivaldybėje, kurioje pasirinko balsuoti registruodamiesi iš anksto.
Atvirame balsavime gali dalyvauti visi Lietuvos piliečiai nuo 16 metų, pritariantys konservatorių vertybėms, nepriklausantys jokiai kitai politinei partijai ar komitetui, užsiregistravę iki spalio 27 d. ir iš anksto įtraukti į TS-LKD atvirų rinkimų rinkėjų sąrašą. Partijos nariai rinkimuose dalyvauja be atskiros registracijos.

Kiekvienas atvykęs balsuoti turės teisę reitinguoti iki penkių pasirinktų pretendentų į kandidatus dalyvauti EP rinkimuose.

Tarp pretendentų tapti kandidatais – dabartiniai EP nariai Andrius Kubilius, Rasa Juknevičienė, Liudas Mažylis.

Taip pat eilė Seimo narių – Vilija Aleknaitė-Abramikienė, Dalia Asanavičiūtė, Audronius Ažubalis, Justas Džiugelis, Jonas Gudauskas, Irena Haase, Angelė Jakavonytė, Vytautas Kernagis, Andrius Kupčinskas, Matas Maldeikis, Kęstutis Masiulis, Bronislovas Matelis, Antanas Matulas, Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Andrius Navickas, Audrius Petrošius, Arvydas Pocius, Liuda Pociūnienė, Edmundas Pupinis, Paulius Saudargas, Jurgita Sejonienė, Vilius Semeška, Linas Slušnys, Arūnas Valinskas, Andrius Vyšniauskas, Emanuelis Zingeris.

Sąraše ir krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.
Tarp kandidatų – ir Palangos meras Šarūnas Vaitkus, į sostinės tarybą išrinktas Aurimas Navys. Į EP ketina kandidatuoti ir Laima Liucija Andrikienė, metų pradžioje tapusi Europos Audito Rūmų nare.

EP rinkimai Lietuvoje vyks 2024 m. birželį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją