Žymesnio lietaus nenumatoma. Vidutinio stiprumo vėjas nuolatos kaitalios savo kryptį. Oras Lietuvoje šils nevienodai: šilčiausia bus Pietryčiuose ir Šiaurės rytuose, 19-21, Šiaulių, Tauragės ir Raseinių apylinkėse apie 18, o Žemaitijoje bus vienu kitu laipsniu vėsiau. Pajūryje temperatūra kils vangiau ir vyraus 12-14 laipsnių šiluma.

Pirmadienio naktį dangus bus niūrus ir pilkas, ilgiau trunkantys pragiedruliai pasitaikys tik pietiniuose rajonuose. Per vakarinę Lietuvos dalį nusidrieks atmosferos frontas, kuris atneš lietaus. Rytinėje šalies pusėje vėjas išliks nepastovios krypties, o vakaruose suksis iš šiaurės, šiaurės vakarų, tačiau pūs nestipriai. Temperatūra pažemės iki 5-10 laipsnių šilumos.

Dieną lietūs išplis į daugelį rajonų. Intensyviausias ir ilgiau trunkantis lietus numatomas Žemaitijoje. Rytiniuose rajonuose vietomis lietų lydės perkūnija. Vėjo kryptis nesikeis, tačiau vakaruose gūsiai sustiprės iki 13 m/s. Rytinėje šalies dalyje saulei pakankamai dažnai praplėšiant debesis oras spės sušilti iki 17-22, o apniukusiuose vakaruose termometro stulpeliai tepakils iki 10-15 laipsnių šilumos.

Šaltinis
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)