Šaulių sąjunga yra savanoriška, pilietinės savigynos visuomenės organizacija, stiprinanti valstybės gynybinę galią, ugdanti pilietiškumą ir tautinį sąmoningumą, plėtojanti valstybės gynybos švietėjišką veiklą, teikianti pagalbą policijai bei civilinės saugos ir gelbėjimo sistemos institucijoms.

Sveikindamas suvažiavimo delegatus, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas pabrėžė, kad šauliai yra aktyvioji visuomenės dalis ir bus reikalingi tiek, kiek patys prisidės prie savo bendruomenės ir visos valstybės.

"Šaulių sąjunga turi gražias ir gilias tradicijas, kurias svarbu išsaugoti besikeičiančiame pasaulyje. Reikia puoselėti jas ir ugdyti jų tęstinumą. Nereikėtų pamiršti skirtingų kartų ir rasti patrauklias veiklos sritis penkiolikmečiui, trisdešimtmečiui ar šimtamečiui", - sakė J.Olekas.

Kariuomenės vadas V.Tutkus suvažiavimo dalyviams pažadėjo tolesnę kariuomenės paramą.

"Mes esame labai patenkinti šaulių veikla, jos vaidmeniu ugdant pilietiškumą, ruošiant jaunimą karinei tarnybai, propaguojant kariuomenę. Per trejus metus Šaulių sąjungos rengiamose vasaros stovyklose dalyvavo daugiau kaip 17 tūkstančių jaunuolių", - BNS sakė generolas majoras V.Tutkus.

Jo teigimu, Šaulių sąjungos vaidmuo bus dar svarbesnis, reorganizuojant kariuomenę į profesionaliosios tarnybos principu veikiančią struktūrą.