„Kaip taip gali būti, kad urėdija plynai kerta regioniniame parke, valstybės saugomoje teritorijoje. Kam mes tada steigiam tuos regioninius parkus, jeigu ten galima viską plynai iškirsti. Žmogus, gyvenantis parke, turi net stogo spalvą susiderinti, negali bet kaip imti ir pakeisti, o valstybė leidžia plynai kirsti ten miškus. Kažkoks absurdas. Tai yra pasityčiojimas iš žmonių ir iš valstybės“, – piktinosi vietos gyventoja, kurios tapatybė redakcijai žinoma.

Seimo Aplinkos apsaugos komiteto narys Tomas Tomilinas Delfi teigė, kad pirmiausia reikia išsiaiškinti, ar apskritai toje vietoje teisėtai išduotas leidimas kirsti mišką. Ir, anot jo, valstybė turėtų stabdyti urėdijos suplanuotus plynuosius kirtimus saugomose teritorijose.

Jo teigimu, reikia surengti referendumą ir visuomenės paklausti, ar ji nori, kad saugomose teritorijose kirtimai būtų uždrausti. Taip pat jis pristatė ir datą, kada toks referendumas galėtų įvykti.

Delfi pasidomėjo, kodėl saugomoje teritorijoje leista plynai kirsti mišką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)