„Tai nėra rimta. Tai yra politinis šou, nes mes susitarimo nelaužome, einama ta kryptimi, dėl kurios susitarta“, – „Žinių radijui“ trečiadienį teigė P. Saudargas.

„Artėja rinkimai – ir Europos Parlamento, ir prezidento rinkimai visiškai ne už kalnų, o visiškai greitai prasidės ir Seimo rinkimai. (...) Taip kad laukia labai karštas politinis ciklas. Visos partijos, matyt, tame bando save atrasti, ryškiau kalbėti ir labai natūralu sakyti, kad viską, ką valdžia daro, mes kitaip darytume. Čia normalus procesas“, – kalbėjo Seimo vicepirmininkas.

Taip pat, politikas paragino opoziciją siūlyti sprendimus, kurie leistų išspręsti problemas švietime.

„Prašom – siūlykite konstruktyvius sprendimus, jei jų dar trūksta ir reikia. Bet išėjimas, savo parašo atsiėmimas, pasitraukimas yra nerimta, nes galų gale nacionalinis susitarimas yra labai svarbus ir dėl paties konstatavimo, kad tai yra sritis, kuri visiems vienodai rūpi ir tai yra vienodai svarbu“, – teigė P. Saudargas.

Anot jo, jei opozicinės partijos nuspręs pasitraukti iš susitarimo dėl švietimo politikos, tai reikš, kad politikams neberūpi švietimo problemos. Vis tik konservatorius tikisi, kad opozicinės partijos to nepadarys.

„Tas išėjimas rodytų, kad nebesvarbi ta problema kažkam. Rimtai nevertinčiau. Tikiuosi, kad kolegos taip iš tikrųjų nepadarys“, – sakė P. Saudargas.

Darbo partijai pirmadienį užsiminus apie galimą pasitraukimą iš susitarimo dėl švietimo politikos, kitos Seimo opozicinės partijos taip pat teigia neatmetančios galimybės imtis tokio sprendimo.

Kaip Eltai teigė Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Algirdas Butkevičius, jo vadovaujama frakcija nuogąstauja dėl ministerijos negebėjimo vykdyti priimtų reformų. Be to, pažymėjo jis, nerimą kelia ir pedagogų kritika dėl nepakankamo darbo užmokesčio.

Visgi, pirmiausiai bus siekiama rasti kontaktą su švietimo, mokslo ir sporto ministru Gintautu Jakštu bei užduoti visus rūpimus klausimus dėl vykdomų reformų ir profesinių sąjungų reiškiamų priekaištų. Toks susitikimas planuojamas Seimo rudens sesijos pradžioje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)