„Manau, kad premjerės kandidatavimas bus stiprus žingsnis partijai. Tikrai pozityviai vertinu. O ar reikia sudaryti konkurenciją ir pakonkuruoti... Tai detalės. Bet bendrąja prasme tai būtų tikrai stipri kandidatūra“, – Eltai teigė konservatorių skyrių raginimų siekti prezidento posto sulaukęs P. Saudargas.

„Jeigu premjerė apsisprendžia tapti kandidatu, tai geras variantas. Tai ir galvodamas apie savo sprendimą į tą pusę krypsiu“, – sakė TS-LKD priklausantis politikas.

Jis užsiminė, kad labai vertina partiečių pasitikėjimą keliant jo kandidatūrą artėjantiems Europos parlamento (EP) rinkimams.

Premjerė Ingrida Šimonytė trečiadienį pranešė, kad dalyvaus vidiniuose Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos rinkimuose dėl kandidatūros į prezidento postą. Po šio pareiškimo netruko pasisakyti ir kiti skyrių kelti konservatorių politikai.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Žygimantas Pavilionis patvirtino, kad nesieks tapti TS-LKD kandidatais kitais metais vyksiančiuose prezidento rinkimuose.