Politikas tikina, kad parlamento mažumai reikėtų įsivertinti, ar Ministrų kabinetas vadinamajame „čekiukų“ skandale priėmė neteisingus sprendimus, ar pasiūlė netinkamą kelią išeiti iš krizės.

„Klausimas – dėl ko? Man būtų įdomu sužinoti, kokie būtų klausimai šiai Vyriausybei – ką Vyriausybė in corpore padarė ne taip? Kad buvo įsivėlusi, kaip ir visa Lietuva, į „čekiukų“ rezonansą?“ – trečiadienį „Žinių radijuje“ opozicijos ketinimais abejojo P. Saudargas.

„Kokį neteisingą veiksmą, sprendimą ar įstatymą pasiūlė ši Vyriausybė? Man atrodo, į šiuos klausimus opozicija taip pat galėtų atsakyti sau ir mums, ir visuomenei, o ne tik nuolat grasinti šiuo nepasitikėjimu“, – aiškino politikas.

P. Saudargo teigimu, valdančioji koalicija pati imtų svarstyti, ar reikėtų ministrams pasitikrinti pasitikėjimą parlamente, jeigu Vyriausybės darbas imtų stabčioti, o planuojamoms reformoms pritrūktų palaikymo Seime. Be to, tęsė jis, panašios pozicijos laikosi ir premjerė Ingrida Šimonytė.

„Kai dar nebuvo apsispręsta dėl tolesnio darbo, ji labai aiškiai buvo visiems pasakiusi – man svarbu ne tik Vyriausybė, man svarbu, kad Vyriausybė dirbtų, kad mes gebėtume visi kartu priimti sprendimus“, – partijos kolegės mintimis dalijosi jis.

Todėl, P. Saudargo manymu, tokių pat kriterijų nepasitikėjimo procedūrai turėtų laikytis ir opozicija.

„Reformos, kurios nepabaigtos, darbai, kurie yra nepadaryti – jeigu jų nepavyks toliau kadencijos eigoje priiminėti, tada kelkim klausimus, pirmyn“, – apibendrino jis.

ELTA primena, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos prezidiumui išreiškus paramą Ingridos Šimonytės vadovaujamai Vyriausybei ir įpareigojus ministrų kabinetą tęsti darbus, opozicijos gretose vis garsiau diskutuojama apie nepasitikėjimo Vyriausybe procedūrą. Nors kol kas oficialių sprendimų dar nėra, Seimo mažumai priklausantys parlamentarai neatmeta, kad artėjanti rudens parlamento sesija bus pradedama nepasitikėjimo ministrų kabinetu iniciatyva.

Premjerė I. Šimonytė ne kartą buvo patikinusi, kad parlamentui pritrūkus politinės valios sušaukti naujus Seimo rinkimus, ji pasitrauks iš pareigų – tai reikštų, kad kartu su Vyriausybės vadove atsistatydintų ir visas ministrų kabinetas.

Tačiau vėliau ji sušvelnino savo pozicijas. Politikė pripažino, kad pareikšdama apie galimą atsistatydinimą „leido sau šiek tiek per daug“, todėl sprendimą dėl tolimesnio jos darbo Vyriausybėje perdavė į TS-LKD prezidiumo rankas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją