Politikas apie sprendimą pasidalijo savo „Facebook“ paskyroje, nurodydamas, kad ketvirtadienį registravosi politinės kampanijos dalyviu.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, kandidato registracija patvirtinta gruodžio 7 d.

Z. Andrulėnas 2020 m. Seimo rinkimuose buvo Centro partijos – tautininkų kandidatas Lazdynų rinkimų apygardoje.

Rekvizitai.lt duomenimis, jis vadovauja šių metų rugsėjį įkurtai „Nacionalinei švietimo tarybai“.

Z. Andrulėnas taip pat dalyvavo šį rudenį vykusiuose LRT generalinio direktoriaus rinkimuose, tačiau buvo pašalintas, nes pateikė ne visus reikiamus dokumentus ir neatitiko nustatytų reikalavimų.

Šiuo metu apie keliamas ar remiamas kandidatūras prezidento rinkimuose yra paskelbusios 5 politinės partijos. Tėvynės sąjungą–Lietuvos krikščionis demokratus rinkimuose atstovaus premjerė Ingrida Šimonytė, Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos kandidatas bus Seimo narys, buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Lietuvos regionų partija rems Kazlų Rūdos merą Mantą Varašką, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ iškėlė Giedrimo Jeglinsko, o Laisvės partija – buvusio Konstitucinio Teismo pirmininko Dainiaus Žalimo kandidatūrą.

Taip pat žinomi dar 4 save išsikėlę kandidatai: gydytojas Eduardas Vaitkus, buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus, advokatas Ignas Vėgėlė ir teismo kaltu dėl sukčiavimo pripažintas aktyvistas Antanas Kandrotas.

Taip pat apie antrosios kadencijos siekį šį ketvirtadienį paskelbė prezidentas Gitanas Nausėda.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 m. gegužės 12 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)