Kaip skelbiama miesto savivaldybės pranešime, pirmadienio popietę Kauno poliklinikos Šančių filiale atidaroma pirma mieste vadinamoji karščiavimo klinika.

Kauno miesto poliklinikos, kuri buvo įsteigta daugiau nei prieš metus, sujungiant penkias miesto savivaldybei priklausančias poliklinikas, vadovas Paulius Kibiša naujienų agentūrai ELTA paaiškino, kad kol kas karščiavimo klinikoje, įkurdinamoje poliklinikos Šančių filiale, dirbs tik vienas gydytojas. Jis priims ir konsultuos paskirtu laiku su šeimos gydytojo siuntimu atvykusius sukarščiavusius pacientus.

Iš visų jų be išimties, kaip nurodoma Sveikatos apsaugos ministerijos apraše, bus paimami mėginiai dėl koronaviruso. Taip pat bus atliekamas tyrimas rentgenu. Ypač sudėtingais atvejais bus kviečiama greitoji medicinos pagalba.

Karščiavimo klinikoje, turinčioje atskirą įėjimą, pakaitomis dirbs gydytojai iš įvairių Kauno miesto poliklinikos padalinių. Kol kas – tik po vieną. Kai bus aiškios darbo apimtys ir jei jos bus nemažos, medikų bus skiriama daugiau. Karščiavimo klinikų taip pat gali būti įsteigta ir kituose Kauno poliklinikos padaliniuose.

Taip pat toliau gydymo paslaugas teiks ir Kauno poliklinikos Šančių bei kiti padaliniai.
Karantino laikotarpiu įstaigų veikla ir pacientų lankymasis jose apriboti. Pacientus šeimos gydytojai konsultuoja telefonu, primena ELTA.

Eltai pasiteiravus, ar dėl koronaviruso smarkiai nepraretėjo Kauno poliklinikos medikų gretos, jos vadovas P. Kibiša atsakė: „Šiuo metu turime keturis galimai kontakte su infekuotu asmeniu buvusius gydytojus, tačiau visų jų tyrimo dėl koronaviruso rezultatai buvo neigiami. Šie gydytojai kol kas izoliuoti ir į darbą neina“.

Pasak Kauno poliklinikos vadovo gydytojo P. Kibišos, personalo dabar jiems netrūksta.
„Apsaugos priemonių poliklinikai taip pat pakanka, nors aišku, kad jų sunaudojame kelis kartus daugiau nei įprastai tuomet, dar iki karantino. Todėl ieškome įvairiais ryšiais, kaip pasipildyti savąjį rezervą, kad, situacijai aštrėjant, priemonių nepritrūktų. Žinoma, dėkojame geradariams rėmėjams ir už gaunamas tokias dovanas”, - sakė P. Kibiša.