Tuo metu dalis mokinių nuo ugdymo pirmadienį buvo visiškai atleisti tik vienoje savivaldybėje.

„Dėl šalčio Kazlų Rūdos savivaldybėje darželinukai, pradinukai atleidžiami nuo ugdymo. Vaikui vis tik atvykus į ugdymo įstaigą, juo bus pasirūpinta“, – pirmadienio rytą asmeninėje „Facebook“ paskyroje rašė M. Varaška.

Didžiosiose šalies savivaldybėse ugdymas, pasak savivaldybių atstovų, vyko įprastai ir šalčio pamokas praleidusiųjų mokinių dalis nebuvo didelė, teigė beveik visų apklaustų savivaldybių atstovai.

Klaipėdos rajono duomenimis, didžiojoje dalyje rajono mokyklų ugdymo procesas pirmadienį vyko įprastai – didžioji dalis mokinių atvyko į pamokas. Nuotolinis darbas dėl mažo mokinių skaičiaus organizuotas tik pradinėse Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos klasėse.

Vilniaus mieste į mokyklą pirmadienį neatvyko apie penktadalį moksleivių.

„Atsitiktine tvarka apklausus dalį Vilniaus mokyklų, matoma tendencija, kad šiandien į pamokas atvyko apie 80 proc. visų mokinių.

Neatvykimo priežastimi gali būti ne tik šaltis, bet ir susirgimai, tačiau bet kuriuo atveju tai įtakos ugdymo procesui neturėjo“, – Eltai perduotame komentare teigė Vilniaus miesto savivaldybės atstovas Gabrielius Grubinskas.

Kaune mieste pamokas praleido šiek tiek daugiau – apie 30 proc. – 1–4 klasės moksleivių. Tačiau į mokyklą neatėjusių 6–12 klasių mokinių fiksuota ženkliai mažiau.

„Kalbant apie mažuosius, galima sakyti apie trečdalis mokinių neatėjo, o 6–12 klasių mokinių neatėjo labai nedaug“, – Eltai perduotame komentare teigia Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Ona Gucevičienė.

Tuo metu pajūryje, Klaipėdos mieste, kaip pabrėžia savivaldybės atstovai, bendrojo ugdymo įstaigos pirmadienį dirbo įprastu grafiku, o į mokyklas iš viso neatvyko 330 mokinių. Tačiau informacijos, kiek iš jų neatvyko dėl neįprastai šalto oro, savivaldybė neturi.

„Šis skaičius, kai į mokyklas neatvyksta iki 4 proc. miesto ugdymo įstaigas lankančių mokinių, nėra kuo nors išskirtinis“, – teigė uostamiesčio savivaldybės Švietimo skyriaus patarėja Vida Bubliauskienė.

Hidrometeorologijos pirmadienio 6.00 val. ryto duomenimis, oro temperatūra siekė nuo 20 iki 24, šiaurės rytinėje šalies dalyje iki 27, vakarinėje šalies dalyje iki 18 laipsnių šalčio.

Primena, kada dėl šalčio moksleiviai gali neiti į mokyklą
Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) primena, kad kaip nustato Bendrojo ugdymo planai, jeigu oro temperatūra yra 20 laipsnių šalčio ir žemiau, į mokyklą gali neiti pradinukai ir penktų klasių mokiniai. Jeigu šaltis dar didesnis, siekia 25 laipsnius ir daugiau, į mokykla gali neiti ir vyresni mokiniai.

Šios dienos įskaičiuojamos į ugdymo dienas. Nurodoma, jog likus temų ar darbų, kurių neįmanoma atlikti namuose arba nuotoliniu, mokiniams, kai jie susirinks į mokyklas, bus intensyvinamas ugdymas.

Ugdymo procesui sutrikus dėl oro sąlygų, pamokų medžiaga sukeliama į elektroninius dienynus ar kitur, konsultacijas nuotoliniu būdu veda mokytojai, skelbia minsiterija.

Primenama, jog mokyklos vadovas, atsižvelgdamas į individualias įstaigos sąlygas – galbūt mokykloje daug vaikų, kurie turi atvykti iš atokesnių kaimų – gali nuspręsti ugdymą visoje mokykloje kurį laiką organizuoti ir nuotoliniu būdu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją