Prezidentas pasveikino Makedonijos prezidentą Stevo Pendarovskį ir visus šalies žmonės su 30-osiomis Nepriklausomybės metinėmis.

„Vertinu Šiaurės Makedoniją kaip bendramintę, svariai prisidedančią prie tarptautinio saugumo stiprinimo. Lietuva turi dar vieną patikimą sąjungininkę Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje. Tikiu, kad vieningomis pastangomis stiprinsime mūsų nedalomą euroatlantinį saugumą ir prisidėsime prie stabilumo plėtojimo ne tik mūsų kaimynystėse, bet ir tarptautinėje erdvėje“, – sveikinime rašė šalies vadovas.

Prezidentas taip pat pažymėjo Šiaurės Makedonijos pasiektą pažangą įgyvendinant eurointegracijos reformas ir patikino, kad Lietuva yra pasirengusi dalytis sukaupta patirtimi.

Nepriklausomybės metinių proga Šiaurės Makedonijos lyderiui ir visiems šalies žmonėms Lietuvos vadovas palinkėjo sveikatos ir geros kloties, ilgų taikos ir klestėjimo metų.

„Džiaugiuosi matydama, kad pastaruoju metu mūsų šalių bendradarbiavimas plečiasi. Būdamos sąjungininkės ir tautos, turinčios tuos pačius laisvės ir demokratijos idealus, abi mūsų valstybės yra įsipareigojusios toliau stiprinti NATO aljansą ir kurti stiprią, saugią ir atvirą Europą. Vertiname Jūsų šalies pažangą Europos integracijos kelyje. Lietuva ir toliau rems šiuo keliu žengiančią Šiaurės Makedoniją. Esame pasirengę pasidalyti Lietuvos stojimo į Europos Sąjungą patirtimi“, – sakoma premjerės sveikinime.

Lietuvos Vyriausybės vadovė Makedonijai palinkėjo saugumo, klestėjimo ir gerovės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)