Anot LRT, vienos iš akcijos iniciatorių, NATO viršūnių susitikimo metu gyventojai kviečiami iškelti tūkstančius Ukrainos vėliavų ir taip palaikyti karo alinamos šalies norą tapti NATO nare.

Informuojama, kad gyventojai ketvirtadienį kviečiami atvykti į akcijos partnerio Lietuvos nacionalinio muziejaus kiemelį Vilniuje, kur nuo 12 iki 14 val. nemokamai bus dalijama 1000 Ukrainos vėliavų. Vėliavos bus dalinamos Lietuvos nacionalinio muziejaus paviljone „Vilnius prieš 200 metų“ prie Karaliaus Mindaugo paminklo.

„Ukraina šiuo metu kovoja ne tik už savo, bet ir už visos Europos laisvę. Būtent taip elgiasi valstybės NATO narės – gina ne tik savo, bet ir kitų laisvę. Todėl, artėjant NATO viršūnių susitikimui Vilniuje, prisidedame prie akcijos „Keliu vėliavą už Ukrainą NATO“ ir dovanojame gyventojams 1 000 Ukrainos vėliavų“, – teigė UAB „GM Media“ direktorius Mantas Ažusienis.

Vėliavas gyventojai yra kviečiami kelti nuo liepos 7-osios iki pat NATO viršūnių susitikimo pabaigos liepos 13-ąją. Tikimasi, jog per šias dienas Vilniuje ir kituose miestuose suplevėsuos dešimtys tūkstančių Ukrainos vėliavų, kurios atkreips pasaulio lyderių dėmesį ir parodys gyventojų išreikštą paramą Ukrainai.

„Beveik dvi savaites LRT kanaluose stebime, kaip Ukrainos vėliava iš karo fronto keliauja link Vilniaus, o dabar atėjo metas prie akcijos prisidėti visiems. Ne pirmą kartą vienydamiesi su įvairiomis organizacijomis dėl Ukrainos, žinome, kad gyventojai nori prisidėti prie skelbiamų akcijų ir visais būdais parodyti savo palaikymą, todėl džiaugiamės turėdami galimybę kartu su partneriais padovanoti net tūkstantį vėliavų ir kviečiame nelikti abejingais ir atkreipti viso pasaulio dėmesį per NATO viršūnių susitikimą“, – sakė LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

ELTA primena, pirmą kartą Lietuvoje rengiamas NATO viršūnių susitikimas vyks liepos 11–12 dienomis Vilniuje. Tai bus didžiausias renginys Lietuvos istorijoje, kuriame tikimasi 40–50 užsienio valstybių delegacijų (iki 3000 svečių) bei maždaug 2000 nevyriausybinių organizacijų ir tarptautinės žiniasklaidos atstovų. Apie galimybę dalyvauti renginyje yra užsiminęs ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.