Laidoje „Jūs rimtai?“ kiekvieną savaitę aptariamos svarbiausios savaitės naujienos, tarp kurių šioje laidoje – ir šalyje agresorėje vykę tariami rinkimai. Jų metu prie ambasadų įvairiose šalyse vyko vidurdienio protestai.

„Šitie visi protestai – viskas yra gerai, reikia kažką daryti. Reikia pasirodyti, kad mes esam, egzistuojam. Reikia tą viltį, mažytę mažytę rusenančią viltį palaikyti, tą ugnelę, – apie šalies agresorės opozicines jėgas kalbėjo V. Saldžiūnas. – Jie parodo, kad vis dar gyvi, kad nėra visiškai totalinės kontrolės, nepaisant to, kad ji praktiškai egzistuoja pačioje Rusijoje. Mes matėm, kaip ten sulaiko, daužo žmones ir panašiai. O kitose šalyse dar gali žmonės eiti ir ne visi rizikuoja būti uždaužyti plaktukais.“

Vis dėlto, V. Saldžiūno teigimu, iš šalies agresorės tautos nevertėtų nieko tikėtis. „Rusija yra viskas. Prarasta šalis, – teigė V. Saldžiūnas. – Ten taip viskas užzombinta, kad aš nesitikiu ten nieko. Bet viskas gerai, tegul žmonės, kurie nori, tą viltį palaiko. Tegul ji rusena. Anksčiau ar vėliau kažkas galbūt pasikeis, nes, na, jei 1991 metais pasikeitė, tai gali pasikeisti kažkada ir 2091.“

Vaidas Saldžiūnas

Prieš kelerius metus klausimas, ar rusų tauta prabus, buvo užduodamas vis dažniau, tačiau pastaruoju metu jau akivaizdu, todėl klausimas nebeužduodamas jokiems ekspertams. „Meška miega ir miega, zombina“, – teigė V. Saldžiūnas.

Tačiau, korespondento gynybos temomis nuomone, reikia stebėti, ką daro šis agresorius kaimynas šalia mūsų. „Žiūrėkime pro padidinamąjį stiklą su minų lauku, kad meška neateitų, bet... Aš asmeniškai dėl Rusijos nieko neketinu daryti. Ir manęs niekas neprivers ateiti į jokį protestą Rusijos opozicijai palaikyti, bet valio, aš jus palaikau, sveikinu. Tikiu, kad kažkada jūs pasikeisit, bet nemanau, kad mano gyvenimo metu“, – teigė V. Saldžiūnas.

Kalbėdamas apie silpną Rusijos opoziciją V. Saldžiūnas teigė, kad jam pačiam yra tekę iš arti stebėti rinkimų procesą A. Navalno štabe. „Paties Navalno ten nebuvo, bet tokia chebra, kokia ten buvo ir kaip viską darė, tai pakankamai liūdnai viskas atrodė. Ir buvo jau tada panašu, kad nieko jie nepakeis“, – kalbėjo V. Saldžiūnas.

Laidoje taip pat aptarta ir situacija Krašto apsaugos ministerijoje: Arvydui Anušauskui atsistatydinus, galimu nauju ministru įvardijamas Laurynas Kasčiūnas. Tačiau pastarajam primenamos jo jaunystės pozicijos. „Labai lengva pasakyti dabar: „nežiūrėkim į jaunystės klaidas, žiūrėkim į dabar“. Bet tai iš tikrųjų teisinga ir svarbu, – apie L. Kasčiūną kalbėjo V. Saldžiūnas. – Geriau turėti tokioje svarbioje pozicijoje žmogų, kuris iš tikrųjų supranta bent jau apie dalykus.“

Laidoje „Jūs rimtai?“ kiekvieną savaitę aptariamos svarbiausios savaitės naujienos. Visą pokalbį su V. Saldžiūnu galite rasti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)