Finansinių nusikaltimų tarnybos tyrėjai jam pateikė įtarimą.

Už šį nusikaltimą gresia bauda, areštas arba kalėjimas iki 4 metų. Su šS. Šriūbėnu susisiekti nepavyko, ankščiau jis sakė, kad pinigus uždirbo sąžiningai.

„Atlyginimas ir kitos pajamos - viskas yra uždeklaruota. Taip kad viskas yra uždeklaruota - ir verslas, ir pajamos, ir viskas viskas“, – sakė S. Šriūbėnas.

„Aš asmeniškai neturiu“, – paklaustas, kokį verslą turi, sakė buvęs aplinkos apsaugos viceministras

S. Šriūbėnas piknaudžiavimu tarnyba įtariamas ir Specialiųjų tyrimų tarnybos byloje, kuri buvo nutraukta, o vėliau atnaujinta kilus įtarimams dėl neteisėto praturtėjimo. Nuo neteisėto praturtėjimo tyrimo priklausys ir bylos dėl piknaudžiavimo tarnyba baigtis.

Aiškėja, kad dirbdamas direktoriaus pavaduotoju savivaldybės įmonėje „Vilniaus kapitalinė statyba“ jis pigiau nei rinkos kaina pirkdavo butus iš bendrovių, kurias, įtariama, protegavo savivaldybė skelbiamuose konkursuose. Pvz., nupirkęs butą už 350 tūkst. litų vos po kelių savaičių pardavė daugiau nei du kartus brangiau.

Jau aišku, kad per vienerius Vilniaus Gedimino prospekto rekonstrukcijos metus S. Šriūbėnas praturtėjo 700 tūkst. litų ir tapo milijonieriumi.

Iš bendrovės, kuri sudėjo netinkamas trinkeles, S. Šriūbėnas taip pat nusipirko du butus. Nekilnojamąjį turtą pigiai pirko ne tik S. Šriūbėnas, bet ir jo šeimos nariai.