Keisti socialdemokratų turimas Ūkio ministerijos vadovų pozicijas į SADM antradienį „valstiečių“ vadovams ir S. Skverneliui pasiūlė socialdemokratų frakcijos seniūnas Andrius Palionis. Jis kartu su dalimi kitų frakcijos narių prieš partijos ir G. Palucko valią yra nusprendęs likti su valdančiaisiais.

„Būtų galima svarstyti, jeigu į šią poziciją sugalvotų pretenduoti ir prisiimti atsakomybę socialdemokratų partijos pirmininkas, aš rimtai svarstyčiau“, - Vyriausybėje žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Jis pabrėžė, jog tai sako „labai rimtai“. Kartu premjeras teigė neturintis jokių priekaištų ministrui Linui Kukuraičiui, kuris anot jo, „dirba ir dirbs, matyt, toliau savo pozicijoje“.

„Bet jei partnerių mūsų būtų toks noras ir partijos pirmininkas prisiimtų iššūkį, pasiryžtų šiam iššūkiui, svarstyti viską galima būtų“, - teigė premjeras.

Savo ruožtu A.Palionis anksčiau antradienį Seime teigė, kad atskilę socialdemokratai turi ne vieną kandidatą „ir iš Seimo, ir ne iš Seimo“.

Susitikime su A.Palioniu dalyvavęs LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis taip pat išreiškė palaikymą „valstiečių" deleguotam L. Kukuraičiui ir tikino, kad svarstyti šiuos pasiūlymus turi premjeras.

G. Paluckas BNS sakė, kad S. Skvernelio pasiūlymo rimtai vertinti nereikėtų.

„Aš jau gerokai anksčiau sakiau, kad šioje Vyriausybėje neužimsiu jokių politinio pasitikėjimo pozicijų, gerokai anksčiau, nei pradėjome svarstyti koalicinės sutarties nutraukimą (...). Galime juokauti, trolinti vieni kitus, bet kaip dabar jaučiasi Linas Kukuraitis, pareigas einantis ministras, vykdantis Vyriausybės programą?“, – sureagavo politikas.

Jis pabrėžė, jog A. Palionio teikiami siūlymai „su partija niekaip nesusiję“.

„Tai, ką daro atskalūnai, yra sunkiai suprantama (...). O postais pasaulėžiūrų skirtumo neužkaišiosi“, – tikino jis.