DELFI žiniomis, R. Vanagaitė pareiškimą apie pasitraukimą iš A. Zuoko frakcijos gretų pateikė antradienį. Prie nė vienos kitos frakcijos – nei valdančiųjų, nei opozicijos – politikė dėtis kol kas neketina.

Savo pasitraukimo priežastis R. Vanagaitė aiškina paprastai – politikė DELFI teigė nebegalinti susikalbėti su A. Zuoku dėl tam tikrų mero ambicijų.

„Mes neradome bendros kalbos dėl dviejų merui svarbių projektų, kurie būtų Vilniaus miestui jeigu ne pražūtingi, tai labai pavojingi“, - sakė jau buvusi mero bendražygė.

Pasak jos, šie du projektai – tai Antakalnio ligoninės nuoma ir „Air Lituanica“ avialinijos. Ligoninės nuomai politikė nepritaria baimindamasi dėl miesto sveikatos sektoriaus padėties ir galimų privatininkų interesų. O „Air Lituanica“ R. Vanagaitei atrodo kaip tiesiog nerentabilus projektas.

„Kiek teko domėtis, nėra miestų, kuriuose pati savivaldybė yra pagrindinė avialinijų akcininkė“, - sakė R. Vanagaitė.

Politikė teigė nenorint balsuoti už 5 mln. Lt įliejimą į „Air Lituanica“, kai lėktuvų ir leidimo skraidinti keleivius dar neturinčios įmonės vadovas jau uždirba 30 tūkst. Lt iki mokesčių.

„Air Lituanica“ projektu pastaruoju metu viešai abejoja ir Lenkų rinkimų akcijos frakcija. Jei lenkai ir R. Vanagaitė nepalaikys sprendimo dėl „Air Lituanica“ finansavimo, sprendimo priėmimui gali ir nepakakti balsų.

DELFI primena, jog A. Zuoko suburta koalicija pastaruosius pusantrų metų turi labai stiprią daugumą Vilniaus taryboje. Pasitraukus R. Vanagaitei, koaliciją sudarys 36 tarybos nariai, opozicijoje didžiausią 10 žmonių frakciją turi konservatoriai.

Tiesa, balansas gali pasikeisti. „Tvarkos ir teisingumo“ bei Darbo partijos sprendžia dėl susijungimo. Vilniaus „tvarkiečiai“ teigia esantys pasirengę prisijungti prie valdančiųjų „darbiečių“, tačiau su viena sąlyga – kad A. Zuokas nebebus meru.

Šiuo metu Vilniaus valdančiąją koaliciją sudaro A. Zuoko partija „Taip“, po R. Vanagaitės pasitraukimo turinti 12 tarybos narių, Lietuvos lenkų rinkimų akcija (9), „darbiečiai“ (8), socdemai (5) ir du jokiai frakcijai nepriklausantys politikai. Iš viso – 36 tarybos nariai. Opozicijoje, bent jau iki Darbo partijos tuoktuvių su „Tvarka ir teisingumu“, lieka 10 konservatorių ir 4 „tvarkiečiai“. Jei „tvarkiečiai“ Vilniaus taryboje prisijungs prie „darbiečių“, naujoji frakcija turės tiek pat balsų, kiek A. Zuoko partija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)