Remiantis Austrijos pareigūnų pareiškimais, įtariamasis buvo išlaisvintas tik dėl teisinių priežasčių. Austrijos teisingumo ministerijos atstovas agentūrai AFP pasakojo, kad Lietuvos išplatinto Europos suėmimo orderio motyvai buvo nepakankami priimti sprendimą dėl sulaikymo.

Austrijos vidaus reikalų ministerijos atstovas Nicolausas Luterottis tikino, kad rusas buvo paleistas tik dėl teisinių, o ne politinių priežasčių.

Rusijos portalo gazeta.ru duomenimis, išlaisvinant specialiųjų pajėgų karininką dalyvavo Rusijos vidaus reikalų ministerija ir generalinė prokuratūra. Namo sugrįžęs M. Golovatovas prašė jo netrukdyti iki pirmadienio, tuomet „Alfa“ veteranų asociacija turėtų pateikti specialų pareiškimą dėl šio incidento. Taip pat pastebima, kad austrų teismas netikėtai skubiai priėmė rusui palankų sprendimą – naktį iš šeštadienio į sekmadienį – ir tai sukėlė tikrą sąmyšį tarp Lietuvos pareigūnų.

Gazeta.ru taip pat pažymi, kad M. Golovatovas buvo išlaisvintas operatyviai įsikišus Rusijos vidaus reikalų ir generalinės prokuratūros vadovams.