Propagandos ekspertas Viktoras Denisenko Delfi teigė, kad tiek daug dėmesio sulaukiame dėl griežtos retorikos Maskvos atžvilgiu.

Pasak jo, Kremlius Lietuvą, Latviją ir Estiją mato kaip problemų kėlėjas.

Apkaltino ruošiant masinę deportaciją

JAV įsikūrusio Karo tyrimų instituto analitikai šią savaitę paskelbė, kad V. Putinas stiprina informacines pastangas sudaryti sąlygas būsimai eskalacijai prieš Baltijos šalis.

Ekspertai apžvalgoje akcentavo nepastebėję jokių požymių, kad Rusijos puolimas prieš Baltijos šalis yra neišvengiamas ar tikėtinas, tačiau V. Putinas gali ruošti informacines sąlygas agresyviems Rusijos veiksmams ateityje, pasinaudojant noro apsaugoti „tautiečius“ dingstimi.

Tą pačią dieną Rusijos Užsienio reikalų ministerija (URM) paskelbė, neva Lietuva, Latvija ir Estija atvirai ruošiasi masinei rusų deportacijai tam, kad išspręstų „rusų klausimą“.

Baltijos valstybės atvirai ruošiasi masinei rusakalbių gyventojų deportacijai, taip greičiausiai tikėdamosis galutinai išspręsti „rusų klausimą“ ir beprecedentę XXI amžiui masinės bepilietystės problemą savo teritorijose“, – teigiama išplatintame pranešime.

Rusijos URM patikino, kad rusų teisių gynimas jai yra vienas prioritetų, o tai ji darys „imdamasi diplomatinių priemonių“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)