Ukrainoje esantiems Lietuvos piliečiams, neturintiems kelionės dokumentų ar pasibaigus kelionės dokumentų galiojimo laikui, laikini kelionės dokumentai bus išduodami Lietuvos garbės konsulate Lvove.

URM atkreipia vykstančiųjų per Lenkiją dėmesį, kad Lenkijos pasienio tarnyba turi teisę priimti sprendimą dėl kelionės dokumentų neturinčių Europos Sąjungos šalių narių piliečių įleidimo į šalį, tačiau galiojančio kelionės dokumento turėjimas gali paspartinti sienos kirtimą.

Į Lenkiją iš Ukrainos įvažiavusiems piliečiams, neturintiems galiojančio kelionės dokumento, dėl kelionės dokumento gavimo rekomenduojame susisiekti su Ukrainos−Lenkijos pasienyje laikinai veikiančia Lietuvos ambasada.

URM primena, kad dėl Rusijos karinės agresijos Ukrainoje Lietuvos piliečiai raginami nedelsiant išvykti iš šalies sausumos keliais − Lenkijos, Slovakijos, Vengrijos ir Rumunijos kryptimis, nevykti Rusijos ar Baltarusijos kryptimis.

Lietuvos garbės konsulato Lvove kontaktinė informacija

Telefono numeris: +380 32 298 8935.

El. pašto adresas: consul.lt@gng.com.ua; bbilyavtsiv@gng.com.ua.

Adresas: Heroiv UPA St, 72, Lviv, Lviv Oblast, Ukraine, 79018.

Lietuvos ambasados atstovų Ukrainos−Lenkijos pasienyje kontaktinė informacija

Telefono numeriai: +380 (67) 924 04 42; +380 (67) 924 04 27;

El. pašto adresas: konsulinis.ua@urm.lt;

Kita kontaktinė informacija

Ukrainoje esantys Lietuvos piliečiai dėl konsulinės informacijos gali kreiptis „karštąja linija“: +370 5 251 2764.

Ukrainoje esančius Lietuvos piliečius, kurie dėl kokių nors priežasčių negali išvykti, prašome nedelsiant užsiregistruoti adresu https://keliauk.urm.lt/keliones-registracijos-forma, kad prireikus galėtume su jumis susisiekti.

Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja parsisiųsti programėlę „Keliauk saugiai“ ir gauti aktualią konsulinę informaciją, ministerijos pranešimus, esant krizinei situacijai užsienio šalyje. iOS: https://goo.gl/dOxeli; Android: https://goo.gl/rPwrfx; Bendra nuoroda: http://onelink.to/epmjp5.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją