Rusijos URM puslapyje paskelbtame dokumente rašoma, kad tokių priemonių imtasi dėl „priešiškos Baltijos šalių politikos Rusijos atžvilgiu“: pasisakymą už griežtesnes sankcijas, „lindimą į Rusijos vidaus reikalus“, masinį paminklų sovietų kariams griovimą, „nacizmo heroizavimą“ ir panašiai.

„Paskutiniu metu rusiškasis „stop sąrašas“ papildytas 347 Lietuvos, Latvijos ir Estijos piliečiais, tarp kurių – ministrai, parlamentų deputatai, visuomenės veikėjai, žurnalistai“, – rašoma ministerijos pranešime, kuriame pabrėžiama, kad sąrašas gali būti praplėstas bet kuriuo metu.

Rusijos ministerijos pranešime paminėti tik penki lietuviai: buvęs užsienio reikalų viceministras Mantas Adomėnas, teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska, finansų ministrė Gintarė Skaistė, Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ir Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys.

Pranešime teigiama, kad sąraše atsidūrė Estijos premjerė Kaja Kallas ir Latvijos premjerė Evika Siliņa, Latvijos ir Estijos užsienio reikalų ministrai Arturas Krišjanis Karinšas ir Margusas Tsakhna.

Į vadinamąjį „stop sąrašą“ Rusija įtraukė ir buvusius šalių vadovus, pavyzdžiui, buvusius Latvijos prezidentus Vairą Vyką-Freibergą bei Egilį Levitą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)