Atsižvelgiant į oro sąlygas, pagal Atviros oro erdvės sutartį Rusijos žvalgybinis lėktuvas „An-30 B“ atliks stebėjimo skrydį virš Lietuvos ketvirtadienį arba penktadienį. Skrydžio maršrutas paaiškės vizito metu, kai Rusijos ir Baltarusijos stebėtojų grupė pateiks savo misijos planą.

Į Lietuvą rusų „An-30 B“ atvyks trečiadienį. Išskridimas iš Lietuvos planuojamas liepos 25 dieną.

Rusijos ir Baltarusijos stebėtojų grupę misijos metu lydės Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų atstovai, kurie stebės skrydžio eigą ir prižiūrės, kaip laikomasi misijos plano. Ta pati Rusijos stebėtojų grupė šią savaitę atliks stebėjimo skrydį ir virš Latvijos teritorijos.

Rusijos ginkluotės kontrolės inspektoriai trečiadienį ir ketvirtadienį Lietuvoje taip pat atliks Gaižiūnų ir Kazlų Rūdos poligonų apžiūrą, išklausys Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas" ir Karinių oro pajėgų Aviacijos bazės vadų pranešimus pagal Vienos dokumento reikalavimus.

Vadovaujantis 2011 metų Vienos dokumento nuostatomis, ginkluotės kontrolės inspektoriams bus sudaryta galimybė apskristi nurodytą rajoną Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų sraigtasparniu ir įsitikinti, kad jokia nedeklaruota karinė veikla nėra vykdoma.

Vadovaudamasi Vienos dokumento nuostatomis ir inspekcijos metu gauta informacija, Rusija parengs ir išplatins Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) šalims ataskaitą, kurioje pateiks vertinimą, kaip Lietuva vykdo reikalavimus tarptautinių sutarčių ginkluotės kontrolės srityje. Paskutinį kartą Rusijos ginkluotės kontrolės inspektoriai Lietuvoje lankėsi 2013 metais.

Vienos dokumentas įpareigoja valstybes kasmet pateikti informaciją apie savo karines pajėgas, gynybinių pajėgumų vystymo planus ir karinį biudžetą, iš anksto informuoti apie planuojamą karinę veiklą. Valstybės taip pat įsipareigoja leisti vykdyti savo teritorijoje nustatytą skaičių kitų šalių karinių ekspertų inspekcijų ir vizitų į karinius dalinius. Remiantis Vienos dokumentu, kiekviena ESBO priklausanti šalis turi teisę patikrinti, ar kita šiai organizacijai priklausanti šalis nevykdo neteisėtos karinės veiklos, apie kurią būtina pranešti iš anksto, ir ar neturi nedeklaruotų karinių pajėgumų.

Tuo metu prieš Atviros oro erdvės sutarties Lietuva prisijungė 2005 metais. Pagal Atviros oro erdvės sutartį rengiamų skrydžių metu atliekamas stebėjimas iš oro, kaip šalyje laikomasi galiojančių ginkluotės kontrolės susitarimų. Po skrydžio parengiama ir kitoms sutarties narėms išplatinama abiejų šalių pasirašyta ataskaita. Šalies, kurios teritorijoje vyko skrydis, atstovai taip pat stebi fotojuostų ryškinimą, jiems perduodama juostos kopija. Skrydžių juostą gali įsigyti ir kitos sutarties šalys. Atviros oro erdvės sutartis, kuria siekiama didinti pasitikėjimą ir tarpusavio supratimą tarp sutartį pasirašiusių šalių, buvo pasirašyta 1992 metais Helsinkyje.

Stebėjimo skrydžius virš Rusijos teritorijos Lietuvos kariai kartu su NATO sąjungininkais vykdo nuo 2007 metų. Tokie skrydžiai atliekami visose prie Atviros oro erdvės sutarties prisijungusiose ESBO šalyse.