„Pagaliau gamykla „Moskvič“ vėl gamina automobilius, įrodėme Vakarams ir NATO, kad jokios sankcijos mums nėra baisios“, – džiaugsmingai skelbia Rusijos propagandistai, džiaugdamiesi naujuoju SSRS laikus menančio prekės ženklo „Moskvič“ renesansu.

Nors naujieji „Moskvič 3“ gimsta šalia Maskvoje veikusioje, dėl karo Ukrainoje iš šios šalies pasitraukusio Prancūzijos koncerno „Renault“ gamykloje, tai, kas iš tiesų vyksta viduje, toli gražu nėra jokia gamyba, o tik jos imitacija.

Rusijos auditorijai transliuojantis „Youtube“ kanalas „Za Ruliom“ paskelbė ažiotažą sukėlusį reportažą iš pavadinimą pakeitusios ir „Moskvič“ tapiusia gamyklos. Jį per 3 dienas jau peržiūrėjo virš 2,3 mln. žmonių, reportažo fragmentais dalinamasi socialiuose tinkluose, savo nuostabos neslepia ir patys Rusijos gyventojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)