Svarbiausi patarimai

Laidoje „Patrulio bazė“ buvo kalbama ir apie tai, kaip kiekviena šeima, ar bendruomenė turėtų pasiruošti ekstremaliai situacijai. Istorikas M. Nefas pasidalijo savo pavyzdžiu ir pateikė svarbiausius klausimus, į kuriuos šeimoje būtina atsakyti.

„Mokiniams mėginau visą tą savotišką patirtį perteikti. Pirmas dalykas, mes šeimoje turime turėti kažkokį planą – kur renkamės, jeigu kažkas nutinka. Nebūtinai tai turi būti karas, tačiau bet kokia netikėta situacija, kuri yra ekstremali. <...>

Tai ar vaikai patys turi išeiti iš mokyklos ir nusigauti iki namų, ar turi laukti mokykloje. Tai yra planas. Aišku, turi būti planas labiau tėvų lygmenyje. O kas, jeigu yra itin radikali situacija kaip karas, ką mes darome. Pirmiausia pareiga yra pašalinti vaikus iš karo zonos, kas tai darys? Mama, tėtis, močiutė, senelis? Mes traukiamės į Lietuvos gilumą, ar pasienį?

Turi būti apsvarstyti šie dalykai. Nes kai tokia situacija iškyla, laiko tarsi yra, bet jis labai greitai tiksi, sunkiau priimti teisingą sprendimą. Todėl reikia apie tai pasišnekėti, kad nebūtų didelių šeimyninių barnių“, – patarimais dalijosi M. Nefas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)