„Bellingcat“ išsiaiškino, kaip GRU bandė „legalizuoti“ misijai į užsienį išsiųstą savo agentę. Dar 2005 metų rugpjūtį Peru sostinės Limos Civilinės metrikacijos biuras sulaukė prašymo į šalies piliečių duomenų bazę įtraukti naują asmenį.

Šį prašymą pateikė Maria Adela Kuhfeldt Rivera, ji nurodė gimusi 1978 m. rugsėjo 1 d. ir pateikė pajūrio miesto Callao civilinės metrikacijos biuro išduotą gimimo liudijimą.

Remiantis "Bellingcat" peržiūrėtu Peru civilinės metrikacijos skyriaus raštu, šį prašymą nagrinėjęs pareigūnas paprašė pateikti papildomų įrodymų.

2005 m. rugpjūčio 19 d. „Marijos Adelos“ advokatai pateikė papildomą dokumentą – krikšto liudijimą iš Callao miesto Cristo Liberador parapijos. Remiantis bažnyčios dokumentu, mažoji Marija Adela gimė 1978 m. rugsėjo 1 d., o po dviejų savaičių, 1978 m. rugsėjo 14 d., buvo pakrikštyta.

Tačiau šis dokumentas sukėlė abejonių ir nutarta kreiptis į kunigą, kurio vadovaujamoje parapijoje buvo pakrikštyta „Marija Adela“. Štai čia paaiškėjo kurioziška aplinkybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)