Kai vasario 22-ąją iškart keliuose Rusijos miestuose – Kazanėje, Voroneže, Belgorode, Saratove ir kituose – ėmė kaukti pavojaus sirenos, ne visi šių miestų gyventojai suprato, kas vyksta. Ar karas atsirito iki jų, ar atakuoja ukrainiečių dronai, o gal vyksta pratybos?

Karas Ukrainoje Rusijai taip sumaišė visas kortas, kad susigaudyti tikrai sudėtinga, – strateginius objektus Rusijos miestuose jau kurį laiką išties reguliariai atakuoja ukrainietiški dronai, o ir programišiai sugeba įsilaužti į civilinės saugos sistemas, įjungti pavojaus sirenas, siųsti klaidinančias žinutes apie būtinybę ieškoti priedangos nuo antskrydžio.

Tad kai šį antradienį visoje Rusijoje išties prasidėjo milžiniškos civilinės saugos pratybos, skirtos pasirengti branduoliniam karui, dalis gyventojų jau net nebereagavo į perspėjimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)