Pagal prieš kurį laiką pateiktą Europos Komisijos išaiškinimą, į ES negali būti įleisti Rusijoje įsigyti ar užregistruoti automobiliai. Rusijoje gyvenantys lietuviai vylėsi, kad jų šis draudimas galiausiai nepalies. Jie teigė antraip negalėsiantys aplankyti Lietuvoje likusių artimųjų ir skundėsi neigiamu požiūriu.

„Toks jausmas, kad ir mūsų nori atsisakyti“, – Delfi anksčiau teigė Rusijoje gyvenantis lietuvis Justinas.

Lietuvis Tomas (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi – aut.) prieš kurį laiką lietuvių bendruomenės Rusijoje vardu kreipėsi į URM.

Jis nurodė, kad jei ribojimai liks galioti ir Lietuvos piliečiams, jie praras galimybę grįžti į mūsų šalį, nes susisiekimo traukiniais ir lėktuvais nėra.

„Visi – ir mūsų šeimos – o tai yra tūkstančiai Lietuvos piliečių, taps priimtų sprendimų įkaitais. Ir ne tik Lietuvos, bet ir kitų Europos Sąjungos šalių piliečiai, – URM rašė jis. – Prašome padėti“.

URM: išimčių ES piliečiams nėra

Praėjusią savaitę Tomas sulaukė URM atsakymo. Ministerijos Sankcijų grupė pažymėjo, jog draudimas Rusijoje registruotiems automobiliams kirsti ES išorės sieną galioja transporto priemonėms nepriklausomai nuo jų savininko ar vairuotojo turimos pilietybės.

Komentuodamas šį atsakymą Tomas Delfi sakė esantis įsitikinęs, kad Lietuvos URM ne negali padaryti išimties, o veikiau nenori.

„Jie to paprasčiausiai nenori. Nes kad tai galima, akivaizdžiai parodė Suomija“, – kalbėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)