Europos robotikos čempionate, vykusiame Italijoje, varžėsi keturios Lietuvos komandos. Vertybinė dilema iškilo dviem iš jų – „Lituanica X“ ir „LitBot“, kurioms burtai lėmė varžytis komandoje su Rusija. Lietuvos mokiniai į tai atsakė Rusijos boikotu, rašo portalas LRT.lt.

Kitos dvi komandos, kurioms tokia dilema dėl burtų neiškilo, pasiekė aukštų rezultatų. Viena – „Lituanica – Vilnius Lyceum robotics“ – atstovaus Lietuvai JAV.

„LitBot“ komandos vadovas, Kauno jėzuitų gimnazijos mokytojas Albertas Juškauskas, vos grįžęs į Lietuvą, LRT.lt sakė, kad tai, kas nutiko Italijoje, buvo pilietiškumo pamoka ir jo mokiniams, ir visiems kitiems.

A. Juškauskas sakė, kad vaikams tokį sprendimą priimti nebuvo lengva, jie dėl to tarėsi su tėvais, bet, anot pedagogo, visi puikiai suprato, kad su Rusija vienoje komandoje nežais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)