„Lietuva kartu su bendraminčiais JT Saugumo Taryboje Niujorke užkirto kelią eiliniam Rusijos Federacijos delegacijos bandymui „prastumti“ per Saugumo Tarybą pranešimą spaudai, melagingai kaltinantį Ukrainą JT ST rezoliucijos 2166 pažeidimu ir sąmoningai nutylintį ginkluotų prorusiškų separatistų atsakomybę už vietinių paliaubų nesilaikymą ir trukdymą tarptautinių ekspertų veiklai numuštojo Malaizijos keleivinio lainerio kritimo vietoje“, - teigiama Lietuvos URM komentare BNS naujienų agentūrai.

Pasak Lietuvos diplomatų, Ukrainos delegacija Jungtinėse Tautose išplatino laišką, paneigusį Rusijos bandytą skleisti dezinformaciją.

„Lietuva kartu su kitais partneriais ES ir NATO ir toliau ragina Rusijos Federaciją nedelsiant nutraukti politinę, karinę ir finansinę paramą ginkluotiems separatistams Ukrainos rytiniuose regionuose“, - teigia Lietuvos URM.

Rusijos ambasadorius Jungtinėse Tautose Vitalijus Čiurkinas pareiškė, kad Lietuva, JAV ir Australija Saugumo Taryboje užblokavo Rusijos pasiūlymą dėl paliaubų laikymosi, pateikdamos nepriimtinas pataisas, pranešė ITAR-TASS naujienų agentūra.

Lietuva JT Saugumo Tarybos nare yra 2014-2015 metais.

Rusijos URM piktinasi

Kijevo planai nutraukti paliaubų režimą Malaizijos lėktuvo katastrofos rajone prieštarauja JT Saugumo Tarybos rezoliucijai, nustatančiai orlaivio žūties tyrimo tvarką. Tai penktadienį pareiškė Rusijos Užsienio reikalų ministerija, komentuodama Ukrainos valstybinės komisijos katastrofai tirti pranešimą.

Pasak Rusijos URM atstovų, Jungtinėms Valstijoms, Australijai ir Lietuvai, kurios „toliau nuolaidžiauja savo klientūrai Kijeve“, taip pat tenka atsakomybė už nesiliaujantį kraujo liejimą Ukrainos pietryčiuose.

Rusijos pasipiktinimą sukėlė tai, kad ketvirtadienį JT Saugumo Taryboje šių valstybių pastangomis buvo sužlugdytas Maskvos mėginimas priimti Ukrainą nepagrįstai kaltinantį pareiškimą, kuriame būtų nutylėta prorusiškų separatistų atsakomybė.

„Bet šį pasiūlymą atmetė JAV, Australija ir Lietuva. Vėl atsiskleidė visas šių šalių veidmainiškumas. Nors ko kito iš jų neverta tikėtis“, - konstatavo Rusijos URM.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (427)