„Prie senuko stovi du vyrai. Vienas žemas, kalbėjo kažką rusiškai, o kitas aukštas. Dvimetrinis vyras, apie 30–40 metų. Perpenėtas. Jis filmuoja live’ą. Ištraukia iš kišenės 100 eurų ir musikuoja senukui prieš akis. Erzina, kad įdės jam į puodelį, visaip staiposi su savo girta marmūze: „Nori? Negausi! Nori??? Nori??? Aaa, bomžas tu, aaa???“ Senukas ramiai klūpi, ant to vieno kelio, įprastai nuleidęs galvą. Šimtinę jam vis įdeda į puodelį, ištraukia, vėl įdeda, vėl ištraukia“, – aprašo vilnietė.

Gyventoja toliau aprašo pamatytą vaizdą. Kol vienas vyriškis šaipėsi ir kišo telefoną senoliui į veidą, jam iš kišenės iškrito dar vienas 100 eurų banknotas. Jis, besišaipydamas, to net nepastebėjo, o senolis gražiu gestu jam parodė, kad tam iškrito pinigai. Vyriškis į tai net neatkreipė dėmesio ir toliau tyčiojosi iš benamio.

Girtas vyras kultūringo senolio gesto net nepastebėjo, užtat jo draugas – taip. Jis pakėlė banknotą ir įsidėjo sau į kišenę. Viso šio įvykio metu senolis neprarado kantrybės ir toliau džentelmeniškai klūpėjo ant kelio.

Įrašo autorė atkreipia visuomenės dėmesį į tai, kad toli gražu ne pinigai ir ne turtas parodo tavo žmogiškumą. Gali turėti pinigų ir jais švaistytis, bet viduje būsi supuvęs ir be mažiausios dalelės žmogiškumo.

Galbūt ši istorija pasieks gyvos transliacijos autorius, kurie šaipėsi iš senolio, kuriam gyvenimas galbūt nebuvo rožėmis klotas, ir privers bent trumpai susimąstyti ir apgalvoti savo elgesį.