Propagandinė rusų žiniasklaida trečiadienį cituoja Rusijos Užsienio reikalų ministerijos atstovę spaudai M. Zacharovą, kuri pareiškė, esą NATO samito metu Ukrainos prezidentas buvo pažemintas, o tai neva yra Vakarų plano dalis.

„Kodėl Ukrainos nepriima į NATO, kodėl nėra V. Zelenskio siekto rezultato? (…) Nemanau, kad tas viešas pažeminimas, kurį vakar teko patirti Zelenskiui, buvo spontaniškas ir tiesiog taip išėjo. Esu visiškai įsitikinusi, kad tai žaidimo dalis“, – „Sputnik Radio“ kalbėjo ji.

Ji taip pat aiškino, kad V. Zelenskis jau pradėjo erzinti Vakarus, o šie „samito nesėkmę bando nurašyti jam“.

„Kodėl jis pasirinktas atpirkimo ožiu? Manau, kad tai dar vienas jų supuvusios ir klastingos natūros rodiklis – jie išduoda visus, kuriuos patys sukuria“, – aiškino ji.

M. Zacharova žiniasklaidai NATO viršūnių susitikimą vadino „feil-samitu“.

Medvedevas – vėl apie pasaulinį karą

Buvęs Rusijos prezidentas, dabar – Rusijos saugumo tarybos vicepirmininkas Dmitrijus Medvedevas vėlų antradienio vakarą savo telegramo kanale pareiškė, kad Ukraina niekada netaps NATO nare.

„Priims – nežinia kada, neaišku esant kokiomis sąlygomis. Labiausiai tikėtina – niekada. Ir tai aljanso realistai bijo pasakyti garsiai“, – rašė jis.

Jis įvertino NATO šalių ketinimus didinti karinę pagalbą Kyjivui.

„Viskuo, kuo tik įmanoma – raketomis, kasetinėmis bombomis, lėktuvais. Nieko kito visai nukvaišę Vakarai sugalvoti negalėjo – nuspėjamumas aukščiausio lygio, iki idiotizmo. O iš tikrųjų – aklavietė. Trečias pasaulinis karas vis arčiau“, – rašė D. Medvedevas.

Dmitrijus Medvedevas

„Kaukia kaip Baskervilių šuo“

Į NATO samitą sureagavo ir Rusijos valstybės dūmos deputatas iš Rusijos okupuoto Krymo srities Leonidas Ivlevas.

Jo teigimu, visos V. Zelenskio viltys dėl kontrpuolimo ir Ukrainos įstojimo į NATO nepasitvirtino.

„Man atrodo, kad V. Zelenskis dabar kaukia kaip Baskervilių šuo Grimpeno pelkėse pas Šerloką Holmsą“, – pareiškė jis.

Reaguodamas į raginimus išvesti kariuomenę iš Ukrainos ir pareiškimus, kad aljansas niekada nepripažins okupuotų teritorijų, deputatas pareiškė, kad NATO reikėtų pradėti nuo savęs ir nustoti tiekti ginklus „Kyjivo režimui“, o ne „diktuoti ką jiems daryti“.

Aprašė nuotrauką iš prezidentūros

Ne viena Rusijos žiniasklaidos priemonė trečiadienį su malonumu pasigavo tviteryje paskelbtą nuotrauką, kurioje matyti vienas stovintis V. Zelenskis, aplink kurį stovi NATO valstybių vadovai ir jų sutuoktinės.


„Ria Novosti“ trečiadienį rašo, jog minėta nuotrauka neva įrodo, kad samito Vilniuje metu V. Zelenskis buvo visiškai pažemintas.

„Pasinaudojo ir numetė. Nemaloni situacija su Zelenskiu pateko į kadrą“, – skelbia straipsnio antraštė.

„Pabaiga“, – straipsnyje cituojamas šią nuotrauką paskelbęs tviterio vartotojas, kuris leidžia suprasti, neva su Ukrainos prezidentu viršūnių susitikime niekas nenorėjo bendrauti.

„Socialinio tinklo vartotojai atkreipė dėmesį į pasimetusį Ukrainos prezidentą, kuris stovėjo visiškai vienas, kai kiti renginio dalyviai šypsojosi ir kalbėjosi“, – teigiama straipsnyje.

Skirtingai nei skelbia propagandinė Rusijos žiniasklaida, minėta nuotrauka nebuvo padaryta viršūnių susitikime, ji daryta Lietuvos prezidentūroje, kur antradienį prezidentas Gitanas Nausėda ir pirmoji ponia Diana Nausėdienė NATO šalių lyderiams surengė vakarienę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)