„Mano vadovai pilnai žino visą informaciją ir tikrai jokio pasitikėjimo nesu praradęs“, – Eltai teigė V. Rupšys.

„Dabar yra tiek darbų ir tokia tarptautinė situacija, kad tokie gandai, nepagrįstas kaltinimas man tiesiog nerūpi“, – pridėjo jis.

Pastarosiomis savaitėmis viešojoje erdvėje klausimų sukėlė generolo buto nuomos su sūnumi sutartis, vėliau – studijų Rusijoje į gyvenimo aprašymą neįtraukimas, kandidatuojant į Lietuvos kariuomenės vado poziciją 2019-aisiais.

Visgi, kaip pažymi pats R. Rupšys, abu faktus visur, kur buvo būtina, jis nurodė.

„Aš viską deklaravau.(...) Mokslai Rusijoje yra deklaruoti nuo 1990 metų lapkričio 9 dienos. Ji deklaruota visuose dokumentuose, asmens byloje ir taip toliau. Visos tarnybos nuo šitų metų – įstojimo – yra tai tikrinusios, patikrinusios, pertikrinusios. Tai visiškai nebuvo paslaptis. Jokia paslaptis“, – sakė generolas.

„Tai yra melas, spekuliacija ir, sakyčiau, iškreipta informacija“, – viešoje erdvėje išsakytus kaltinimus, esą nuslėpė studijų Rusijoje faktą, komentavo V. Rupšys.

Apie tai, kad V. Rupšio gyvenimo aprašymuose lietuvių ir anglų kalbomis neminima, jog 1985 m. jis įstojo į Rusijoje esančią aukštąją karo mokyklą ir studijavo ten keletą metų, pranešė portalas alfa.lt.

ELTA primena, kad kariuomenės vadas pastaruoju metu susilaukė kritikos ir dėl to, jog iš savo sūnaus Vilniuje nuomojosi butą ir už tai gavo 445 eurų vadinamųjų butpinigių. Viešojoje erdvėje imta diskutuoti, ar generolas nesupainiojo viešų ir privačių interesų.

Po viešojoje erdvėje kilusios skandalo generolas nutarė nutraukti buto nuomos sutartį, tačiau pareiškė, kad nesijaučia padaręs kokią nors moralinę žalą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją