Viena garsiausių Kremliaus propagandisčių savo telegramo kanale pasidalijo Delfi straipsniu rusų kalba su V. Rupšio citatomis nepridėdama jokių savo komentarų.

„Aš turiu turėti įrankius. Mes negalime įvykdyti užduoties, neturėdami tam pajėgumų, bet tas pajėgumas, kurį mes turime, yra ant linijos, kai daugiau nusirengti nebegalime“, – žurnalistams poligone Pabradėje trečiadienį sakė generolas leitenantas

„Reikia suprasti, kad esame įsipareigoję ir NATO. Aiškiai esame apibrėžę, kokius vienetus dedikuojam į NATO pajėgas. Turime turėti ir netiesioginės ugnies galimybes arba lauko artileriją, manevro vienetus su ugnies galia ir oro gynybą, kuri užtikrintų kaip priimančios šalies paramą“, – straipsnyje cituojamas jis.

Kasčiūnas: turėtų būti pamoka mums visiems

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas, Delfi komentuodamas situaciją, akcentavo poreikį tokios svarbos klausimus derinti uždarame formate ir detalių viešai nekomentuoti.

„Tai turėtų būti pamoka mums visiems, jog strateginius klausimus reikia spręsti už uždarų durų strateginiuose posėdžiuose, nes, komentuojant viešai, priešiškos jėgos gali tai panaudoti prieš mus ir mūsų sąjungininkus“, – sakė parlamentaras.

Landsbergis: diskusija turėtų būti ne vieša

Trečiadienį paklaustas, ar V. Rupšio pareiškimų Kyjivas nesupras neteisingai, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sakė, kad „visko gali būti“.

„Aš būtent dėl to pats laikausi nuostatos, kad tai, kas yra Valstybės gynimo taryboje diskutuojama, yra diskutuojama už uždarų durų dėl to, kad tie mūsų sprendimai yra susiję su nacionaliniu saugumu, su mūsų parama partneriams. Raginu laikytis tokio paties principo ir kitus vadovaujančius pareigūnus“, – žurnalistams kalbėjo jis.

Ministras prisipažino, kad jį šiek tiek stebina, kad ši diskusija vyksta viešumoje.

„Aš manau, kad mes tikrai galime tęsti pagalbą Ukrainai. Įvairią, ir karinę taip pat“, – į klausimą, ar mato galimybių dar ką nors perduoti besiginančiai šaliai, atsakė G. Landsbergis, tačiau į konkretumus, ką galėtume perduoti, jis nesileido.

Perduoti haubicų ir oro gynybos sistemų Lietuva svarsto sulaukusi Ukrainos prašymo. Galutinį sprendimą dėl to ketinama priimti Valstybės gynimo taryba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)