Pasak pranešimo, jau atnaujintas ir tolesnio Nacionalinio kraujo centro išvykų grafikas, kuris pasipildė daugiau nei dvidešimčia savivaldybių. Nuo akcijos pradžios Nacionalinis kraujo centras jau vakcinavo daugiau nei 5000 gyventojų. Žmonės raginami nepraleisti galimybės pasiskiepyti be jokios registracijos, arčiau savo namų.

Atsižvelgdami į oro sąlygas ir į itin didelį susidomėjusių žmonių skaičių, organizatoriai kviečia pasirūpinti vandeniu ir apsauga nuo saulės. Nors akcijoje pasiskiepyti gali bet kurie 18 metų ir vyresni asmenys, organizatoriai ypač ragina šia proga pasinaudoti senjorus.

Juos, tikėdamiesi kitų laukiančių geranoriškumo, akcijos savanoriai palydi pasiskiepyti be eilės. Su savimi būtina turėti asmens dokumentą.

NKC direktoriaus Daumanto Gutausko teigimu, institucijos pagrindinė veikla ir toliau išlieka skatinti neatlygintiną kraujo donorystę, bet siekiant paskiepyti kuo daugiau žmonių ir sukurti jiems kuo patogesnes sąlygas, dedamos maksimalios visų atsakingų institucijų pastangos ir startuoja dar viena iniciatyva, kuri ypač aktuali poilsiaujantiems pajūryje.

„Jau nuo šio penktadienio, liepos 2 d., mobili ekspertų komanda visai vasarai įsikurs Palangoje ir be išankstinės registracijos kvies skiepytis Palangos tilto prieigose prie jūros pailsėti atvykusius kraštiečius ir vietinius gyventojus. Čia iki rugpjūčio 31 d. kasdien, išskyrus savaitgaliais, veiks mobili vakcinacijos palapinė. Dedame maksimalias pastangas, kad Lietuva pasiektų kuo geresnius vakcinacijos rodiklius. Tai ypač aktualu, kai prasidėjus vasaros ir atostogų sezonui šiek tiek sumažėjo besiskiepijančių aktyvumas. Tad dirbsime kurorte, kur poilsiautojų srautai - didžiuliai“, - sako D. Gutauskas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)