Konservatorius siūlo Administracinių teisės pažeidimų kodeksą papildyti nauju straipsniu, numatančiu, jog pričiupus rūkančius ar tabako turinčius nepilnamečius, jų tėvams ar globėjams tektų papurtyti kišenes.

A. Dumčiaus pasiūlyme nustatyta, jog jeigu su rūkalais pričiumpami jaunesni nei 16 metų vaikai, jų tėvams ar globėjams būtų taikomos baudos nuo 30 iki 50 Lt. 16-17 metų paauglių tėvai ar globėjai atsipirktų mažesne 20-50 Lt bauda.

Jei nepilnametis per 12 mėnesių antrąsyk įkliūtų su rūkalais, A. Dumčius siūlo taikyti jau 50-100 Lt baudas. Trečias ir vėlesni nepilnamečio nusižengimai nepilnamečio tėvams ar globėjams kainuotų jau 100-200 Lt.

„Lietuvos Respublikoje draudimo asmenims iki 18 metų rūkyti (vartoti) tabako gaminius ar juos turėti įteisinimas užpildytų spragą žalingos tabako gaminių rūkymo (vartojimo) įtakos nepilnamečių sveikatai prevencijos priemonių sistemoje. Jis taip pat sumažintų socialinę ir ekonominę rūkymo žalą mūsų valstybei ir jos gyventojams“, - savo pasiūlymo aiškinamajame rašte teigia A. Dumčius.