Rudens sesijos pirmajame posėdyje numatoma pateikti sesijos darbų programos projektą, kuris sudaromas atsižvelgiant į Vyriausybės, Seimo komitetų, frakcijų ir Seimo narių pasiūlymus.

Seimo rudens sesijos darbus pristatys Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė, Vyriausybės teikiamus įstatymų projektus - Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Pagal Seimo valdybos patvirtintą posėdžių grafiką sesijos metu, nuo rugsėjo 10-osios iki gruodžio 23-iosios, planuojama surengti beveik 50 plenarinių posėdžių

Rudens sesijoje Seimas imsis vieno iš pagrindinių darbų - 2015 metų valstybės biudžeto svarstymo ir tvirtinimo. Didelis dėmesys bus skiriamas daugiau kaip 100 projektų, susijusių su euro įvedimu.

Siekiant kuo didesnio Seimo darbo bei priimamų sprendimų skaidrumo plenariniai posėdžiai ir toliau bus tiesiogiai transliuojami Seimo interneto svetainėje (www.lrs.lt). Lietuvos gyventojams taip pat sudaryta galimybė stebėti tiesiogines transliacijas iš Seimo plenarinių posėdžių salės per televizijos programą "Seimas - tiesiogiai".

Seimas kasmet renkasi į dvi eilines pavasario ir rudens sesijas. Pavasario sesija prasideda kovo 10 dieną ir baigiasi birželio 30 dieną. Rudens sesija prasideda rugsėjo 10 dieną ir baigiasi gruodžio 23 dieną. Seimo nariai į eilines sesijas renkasi be atskiro kvietimo.