Laimutė ir Algirdas beveik kasdien gryname ore žaidžia badmintoną arba tenisą. Taip stengiasi palaikyti gerą formą.

„Neskaičiuojame mes rezultato. Tiesiog tik kartais žiūrime, kad būna sėkmingas periodas. Tai reiškia, kad visai ramu ir vėjas nenuneša plunksnelės į šoną“, – teigė Laimutė.

Algirdas sportuoja netgi basas ir tikino, kad jam nešalta, kaip tik pagėrėja savijauta.

„Šiaip iki Naujų metų planuoju pratęsti“, – sakė jis.

Porai išėjus pasportuoti vis dar pavyksta pasigrožėti garniais.

„Kai buvo šilčiau, tai kasdien buvo galima matyti. Bet dabar, matyt, kad jie gal ruošiasi išskristi ar keisti savo vietą“, – svarstė Laimutė.

Tačiau rudeniški malonumai, anot sinoptikų, tuoj baigsis. Tie, kurie nespėjo pasinaudoti šiltuoju savaitgaliu, nieko nepešę liks visą artimiausią savaitę. Lietuvą gaubs niūrūs orai.

„Vos ne kasdien iki savaitės pabaigos tiek naktimis, tiek dienomis mažiau, daugiau ar retkarčiais, bet vis vien teks kiekvieną dieną kalbėti apie lietų“, – prognozavo sinoptikas Vytautas Sakalauskas.

Savaitės pabaigoje sustiprės vėjo gūsiai, tad oras bus dar nemalonesnis. Tiesa, temperatūra žymiai pasikeisti neturėtų. Anot sinoptikų, lapkritis turėtų būti pakankamai šiltas.

„Lapkritis turėtų būti netgi dviem laipsniais aukščiau normos. Taigi, šiltesnis nei įprasta. Deja, lietaus, šiek tiek kritulių prognozuojama daugiau nei būdinga šiam metų laikui“, – sakė sinoptikas.

Įprastai būdinga lapkričio temperatūra siekia maždaug tris laipsnius šilumos. Tiesa, gyventojai sako, kad artėjančiu lietumi skųstis nėra ko, mat progų pasidžiaugti rudeniu tikrai buvo.

„Šiais metais pasisekė, nes dažniausiai būna ir šlapdriba, ir pan. Čia dabar gerai papuolė.“