Dabar miesto politikams ketinama siūlyti toliau tęsti derybas. Po savivaldybę jau klaidžioja sprendimo, kuriuo siūloma toliau derėtis, projektas. Tačiau į ketvirtadienio posėdžio darbotvarkę šis klausimas dar neįtrauktas.

"Administracija svarsto tokį kelią kaip vieną alternatyvų. Aišku, jį nevienodai vertina administracija ir politikai. Manyčiau, ir tai ne vien mano nuomonė, tai būtų vienas kelių, kuris leistų dėl ginčo objekto susitarti ir neįsivelti į teisinius ginčus", - sakė Kultūros ir švietimo departamento direktorius Virginijus Mažeika.

RCS sausį kreipėsi į Kauno apygardos administracinį teismą prašydama panaikinti Kauno miesto tarybos sprendimą dėl koncesijos konkurso nutraukimo. RCS generalinis direktorius Žilvinas Lapinskas "Kauno dienai" sakė, kad bendrovė Kaunui nereiškia finansinių pretenzijų, o tik nori tęsti derybas.

RCS prašymu teismas uždėjo laikinąsias reikalavimo užtikrinimo priemones, o tai suvaržė savivaldybės veiksmus tvarkant miesto mokyklas. Savivaldybė kreipėsi į Vyriausiąjį administracinį teismą prašydama panaikinti šiuos suvaržymus.

Anot V.Mažeikos, savivaldybės netenkina tai, kad vykstant teisminiam nagrinėjimui būtų taikomos RCS ieškinio užtikrinimo sąlygos, kurios labai griežtos.

Kauno meras Arvydas Garbaravičius yra sakęs, kad Tarybos sprendimas nutraukti koncesijos konkursą yra galutinis.