"Konsultavausi ir su prezidente, ir su premjeru, ir su E.Masiuliu - tai yra trim labai aiškiais savo viršininkais (...). Iškėliau tą klausimą - šių žmonių manymu, ar vertėtų man trauktis. Tai tokios nuomonės nebuvo", - "Lietuvos ryto televizijai sakė ministras.

R.Šimašius sakė pats įžvelgiąs savo atsakomybę tik "filosofine prasme".

"Vis dėlto išvada peršasi gana aiški - nė karto niekur nesu dėjęs jokio parašo, kiek tai susiję su tarptautiniu bendradarbiavimu, išskyrus Europos arešto orderį, kas yra visiškai atskira situacija", - sakė ministras.

"Šios srities, kuri iš principo yra rutininė sritis, kaip ministras vargu ar galėčiau aprėpti ir vargu ar bet kokiam žmogui mano poste būtų aprėpiama tuos 2 tūkst. prašymų iš ne tiek demokratiškai pažengusių valstybių įvertinti", - kalbėjo R.Šimašius.

"Savo kaltę, atsakomybę filosofine prasme matau, bet atsistatydinimui pagrindo nematau", - teigė ministras. Jo interviu penktadienį paskelbtas portale lrytas.lt.

Teisingumo ministerija daug kritikos sulaukė po to, kai paaiškėjo, jog ji perdavė Baltarusijai duomenis apie žmogaus teisių gynėją Alesį Beliackį, kuris Minske vėliau buvo suimtas apkaltinus finansiniais nusikaltimais. Ministras atsiprašė A.Beliackio artimųjų, tačiau pabrėžė, kad jo vadovaujama ministerija nežinojo, jog Baltarusijai perduodami duomenys apie žmogaus teisių gynėją.