Tačiau tai rašytojos netrukdo, priešingai - šioje painiavoje ji teigianti įžvelgianti ir teigiamų dalykų.

"E.L.James nesąmoningai sukūrė apatinį drabužį geografiniam ir istoriniam romanui ir jos dėka Lietuva dar niekada nebuvo tokia seksuali", - teigia R. Šepetys.

Rašytojos komentaras apie painiavą, kylančią dėl panašių abiejų kūrinių pavadinimų, šią savaitę publikuotas www.npr.org.

R. Šepetys romanas angliškai vadinasi "Between Shades of Gray", o populiari E.L.James erotinė trilogija - "Fifty Shades of Grey".

Rašytoja pasakoja, kad erotikos gerbėjams, per klaidą atėjusiems į jos, o ne į E.L.James knygos pristatymą, tenka paaiškinti nesusipratimą.

"Jei man pasiseka, aš taip pat galiu paaiškinti, kad Lietuva, kaip šalis, 50 metų buvo išnykusi iš žemėlapio ir kad Stalinas nužudė daug milijonų žmonių", - teigia R. Šepetys.

Ji pastebi, kad šiuo atveju knygų supainiojimas nebūtinai yra blogas dalykas.

Anot R. Šepetys, tai gali būti ir pergalė, kai per klaidą į jos knygos pristatymą atėjęs žmogus išeina su romanu, pasakojančiu daug metų slėptą istoriją, ir sužino, kad Baltijos šalys skiriasi nuo Balkanų.

"Iš tiesų, daug amerikiečių maišo Baltijos šalis su Balkanais ir neįsivaizduoja, nei kurioje žemėlapio vietoje yra Lietuva, nei kaip lietuviai atrodo", - sako R. Šepetys.

Lietuvių kilmės JAV pilietės R.Šepetys knyga apie lietuvių tremtinius "Tarp pilkų debesų" yra laimėjusi tarptautini apdovanojimų, išleista jau 29 šalyse.

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimų centro duomenimis, per sovietinę okupaciją 1940-1952 metais į lagerius ir tremtį buvo išvežti beveik 300 tūkst. Lietuvos gyventojų.