„Premjeras išsakė tą, ką išsakė. O aš manau, kad aš pasielgiau teisingai. Nematau jokių savo klaidų. Aš elgiausi pagal įstatymus. Jeigu kas nors man parodys kokią nors klaidą ar ten, kur aš pažeidžiau įstatymą, tai aš pasiryžęs tą klaidą pripažinti. Bet kol kas man to niekas neparodė“, - žurnalistams sakė R. Palaitis.

Paklaustas, ar paklus premjero raginimui sugrąžinti į darbą FNTT vadovus, jis teigė to neketinantis padaryti. „Paraginimas yra ne klaidos parodymas. Čia yra tik raginimas“, - tvirtino ministras.

Po pokalbio su Seimo Antikorupcijos komisijos nariais R. Palaitis nukeliavo tiesiai į savo partijos, Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) pirmininko Algio Čapliko kabinetą. Pokalbio turinio du liberalcentristai neatskleidė.

Vis dėlto R. Palaitis teigė, jog koalicinių klausimų sprendime nedalyvauja – esą tai valdančiųjų partijų lyderių prerogatyva.

Tuo tarpu A. Čaplikas taip pat buvo nelinkęs kalbėti apie susitikimo su premjeru A. Kubiliumi rezultatus: „Pokalbio turinio nenorėčiau komentuoti ir nekomentuosiu“.

Iš koalicijos LiCS nesitraukia.

„Galioja koalicijos sutartis ir dirbame toliau. Svarbiausia šiandien – surasti tiesą, kas padarė taip, kad milijardas dingtų iš „Snoro“ banko. Ir baigti greičiau šitą skandalą. Kuo daugiau šitas skandalas tęsiasi, tuo geriau iš tikrųjų tiems žmonėms, kurie išnešė pinigus iš Lietuvos“, - pridūrė A. Čaplikas.

Vis dėlto jis nepaneigė, kad A. Kubilius nėra patenkintas R. Palaičio asmenybe.

„Aš nekomentuoju mūsų pokalbio“, - sakė LiCS lyderis, paklaustas, ar premjeras ragino patraukti R. Palaitį iš vidaus reikalų ministro posto.

„Manau, mes surasime bendrą poziciją“, - pridūrė A. Čaplikas.

Žurnalistams pasiteiravus, ar valdančioji koalicija išlaikys iki kadencijos pabaigos, politikas teigė to neketinantis prognozuoti: „Nežinau, aš ne burtininkas“.

Išgirdęs ne taip ir dažnai skambantį klausimą „Kodėl jūsų akys ašaroja“, A. Čaplikas tokiu klausimu sublizgėjusiam žurnalistui replikavo sąmoju. „Gaila Lietuvos“, - reziumavo LiCS pirmininkas.

DELFI primena, kad premjeras A. Kubilius reikalauja, jog vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis „ištaisytų klaidas“ ir grąžintų atleistus FNTT vadovus į darbą. Pats ministras tvirtina nematantis tokios galimybės. Tuo tarpu jo partijos, Liberalų ir centro sąjungos vadovas Algis Čaplikas premjero pareiškimus vadina netoleruotinais valstybės institucijų atžvilgiu, įtampa koalicijoje auga.

Vidaus reikalų ministras panaikino FNTT vadovų leidimus dirbti su slapta informacija ir atleido abu pareigūnus iš pareigų. Paskutinę savo darbo dieną surengtoje spaudos konferencijoje FNTT vadovai pareiškė, jog FNTT tyrė su partijomis, tame tarpe – ir LiCS, susijusias įmones, o kažkas norėjo, kad tarnyba „tirtų kioskus“.

Ministro sprendimą atleisti FNTT vadovus gina prezidentė D. Grybauskaitė. Tuo tarpu valdantieji konservatoriai teigia nesuprantantys V. Gailiaus ir V. Giržado atleidimo motyvų ir reikalauja R. Palaičio bei VSD pasiaiškinimų.

Abu buvę FNTT vadovai minimi informacijos apie „Snoro“ banką nutekinimo istorijoje. Pirmadienį, gavusi atsakymus iš VSD, Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl „Snoro“ įmonės valdyto dienraščio „Lietuvos rytas“ publikacijos apie esą režisuojamą puolimą prieš „lietuviškus bankus“, kuri pasirodė likus porai dienų iki „Snoro“ nacionalizavimo.