„Negirdėjau tokių tiesiai man į akis pasakytų dalykų iš savo tiesioginių vadovų. Tai pirma. Antra – jeigu mes šnekame apie „Snoro“ banko griūtį, apie milijardą litų, iš kurių didžioji dalis išplaukė iš Lietuvos dėl informacijos nutekinimo, ir mes šnekam apie tikrai nusikalstamą informacijos nutekinimą, aš manau, kad mano padarytas sprendimas yra teisingas. Aš tuo visiškai įsitikinęs“, - sakė vidaus reikalų ministras, paklaustas, kaip vertina premjero Andriaus Kubiliaus poziciją dėl FNTT.

Paprašytas pakomentuoti premjero pareiškimus, esą jo neįtikino iš saugumiečių gauta informacija apie FNTT vadovų patikrinimus, politikas buvo lakoniškas: „Mane įtikino“.

R. Palaičio teigimu, FNTT vadovai atleisti dėl prarasto leidimo dirbti su įslaptinta informacija, taigi konservatorių reikalavimas juo sugrąžinti į pareigas yra neįgyvendinamas. Esą V. Gailius ir V. Giržadas turėtų iš naujo pereiti patikimumo procedūras, kad susigrąžintų leidimą dirbti su slapta medžiaga.

„FNTT vadovai yra atleisti kaip netekę teisės dirbti su slapta informacija. Jie turėjo tokią galimybę pasitikrinti, ar jie turi teisę gauti leidimą dirbti su slapta informacija. Jie, įvairiai vengdami ir manevruodami, išvengė tokio patikrinimo pakartotino. Teko juos atleisti kaip neturinčius teisės dirbti su slapta informacija. Kad iš naujo pradėti darbą, jie turėtų iš naujo tokį pažymėjimą gauti ir pradėti visą procedūrą nuo pradžių“, - aiškino R. Palaitis.

Vis dėlto ministras akcentavo, jog jo pozicija dėl FNTT vadovų nekinta. „Aš manau, kad mano padarytas sprendimas yra teisingas“, - sakė R. Palaitis.

Paklaustas, kaip vertina galimybes toliau dirbti koalicijoje su konservatoriais, politikas teigė, esą tai yra valdančiųjų partijų vadovų reikalas, o jie „susitars arba nesusitars“.

DELFI primena, jog premjeras A. Kubilius ne sykį viešai abejojo R. Palaičio sprendimu atleisti FNTT vadovus. Vidaus reikalų ministrą aštriai kritikuoja ir Seimo pirmininkė Irena Degutienė bei daugelis kitų konservatorių. Už savo ministrą mūru stoja jį delegavusi Liberalų ir centro sąjunga, o trečioji valdančiosios koalicijos partija – Liberalų sąjūdis – nuo šio kivirčo laikosi atokiau.