Pirmadienį vykusiame liberaldemokratų partijos valdybos posėdyje preliminariai sutarta šių metų rugpjūčio pabaigoje surengti partijos kongresą ir jame pakviesti R. Paksą vėl tapti partijos vadovu.

Pasak dabartinio liberaldemokratų pirmininko Valentino Mazuronio, už tai, kad R. Paksas vėl turėtų grįžti į partiją ir vėl perimti jos vairą, yra didelė dalis partiečių. R. Paksas yra liberaldemokratų partijos įkūrėjas, vadovavęs šiai partijai nuo pat jos įsteigimo, tačiau tapęs Prezidentu R. Paksas sustabdė narystę šioje organizacijoje ir iki šiol jos nėra atkūręs.

Pats R. Paksas, pirmadienį dalyvavęs valdybos posėdyje, anot V. Mazuronio, taip pat neatmeta galimybės vėl vadovauti partijai.

Dar praėjusią savaitę R. Paksas libdemams yra pareiškęs, kad atsisako vadovauti partijai. Toks R. Pakso pareiškimas sukėlė kai kurių artimiausių jo bendražygių pasipiktinimą. Iš partijos praėjusią savaitę pasitraukė Jonas Lionginas ir Eugenijus Maldeikis, partijos pirmojo vicepirmininko postą paliko Henrikas Žukauskas. Pastarasis negailėjo kritikos dabartiniams partijos vadams bei strategams, kritikuodamas ir tai, jog R. Paksą šiuo metu yra apsupę žmonės - Remigijus Ačas, Vitalė Vinickienė bei kiti, - dėl kurių veiksmų iš esmės kilo Prezidento skandalas.

Pasak V. Mazuronio, šiuo metu yra svarstoma, kada būtų geriausias laikas vėl imtis partijos vadovų kaitos. Libdemų manymu, palankiausias tam laikas - prieš pat Seimo rinkimus. Seimo rinkimai turėtų įvykti rugsėjo 19 d., tačiau Seimo rinkimų data dar gali keistis ir nusikelti į spalio 10 d., jei Seimas spėtų priimti Konstitucijos pataisą, įteisinančią fiksuotą Seimo rinkimų laiką - antrąjį spalio sekmadienį.

V. Mazuronio teigimu, R. Paksas galėtų būti ir naujos buriamos koalicijos, ir liberaldemokratų partijos pirmininkas. R. Pakso vardu įkurtą koaliciją "Už tvarką ir demokratinę Lietuvą" žadama įsteigti liepos 6 d. R. Paksas jau yra sutikęs tapti šios koalicijos lyderiu. Šią koaliciją sudarytų liberaldemokratų partija, judėjimas "Už teisingumą ir demokratinę Lietuvą", kai kurios profsąjungos, smulkieji žemdirbiai bei jų asociacija, Juliaus Veselkos vadovaujama liaudies sąjunga "Už teisingą Lietuvą" bei kai kurios kitos.

Ar liberaldemokratai prisijungs prie šios koalicijos, V. Mazuronio teigimu, kitą antradienį spręs posėdžiausianti partijos taryba.